GRUŞÇU: KAVGALI EVE KİMSE KIZ VERMEZ, O NEDENLE HERKES KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRECEK

Bir televizyon programına konuk olan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, samimi açıklamalara imza attı. Kavga ve gürültüden kimseye fayda gelmeyeceğini söyleyen Gruşçu, “Gelin çözüm üretelim, iktidara hedefini büyütecek çalışmalar yürütelim” dedi


GRUŞÇU: KAVGALI EVE KİMSE KIZ VERMEZ, O NEDENLE HERKES KENDİ KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRECEK

Turuncu TV de Turuncu Gündem Programına katılan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Adem Nakçı’nın ve Cem Arıkan’ın sorularını yanıtladı. Kongre süreci ile ilgili samimi açıklamalarda bulunan Gruşçu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlarına İl Başkanı Deniz Yücel, hakkındaki görüşlerini sorduğunu ifade eden Başkan Gruşçu, Genel Başkanın genç, dinamik ve örgütün her kademesinde tecrübe sahip bir kişiyi işaret ettiğini aktardı
‘GENEL BAŞKAN, PARTİNİN HER KADEMSİNDE TECRÜBELİ BİR İSİM İSTİYOR’
Bugüne kadar CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in tüm seçim süreçlerini örgütlere danışarak yürüttüğünü ifade eden Gruşçu, “Genel Başkan bizim İl Başkanı hakkındaki görüşlerimizi ve il başkanımızın performansını sordu. Bizler de Deniz Yücel’in süreci bugüne kadar iyi yönettiğini ve bizlerle uyum içerisinde çalıştığını kendisine anlattık. Öte yandan Genel Başkanımıza talimatlarına uyacağımızı da söyledik. Bunun yanında Genel Başkanımız genç, dinamik ve parti içerisinde çeşitli görevlerde tecrübe edinmiş bir isim istediğini vurguladı” diye konuştu. 
GRUŞÇU: GENÇLER BU PARTİNİN LOKOMOTİFİ
Geçlerin partinin lokomotifi olduğuna vurgu yapan Çağrı Gruşçu, “Partinin gelişmesi gençlerden geçiyor. Ancak geçmiş dönemde kadınları, gençleri kullanmış bir sistemden geçtik, gençlerin üzerine basarak bir yerellere gelenler oldu. Ama bundan vazgeçmemiz lazım. Bence bu partinin enerjisi, motivasyonu gençlerde. Bu noktada gençleri yıpratıp partide siyaset yapamayacak noktaya getirirseniz olmaz” dedi. 
‘TUNÇ SOYER, SİYASETE KARIŞMAZ, SİYASETİ ÖRGÜTE BIRAKIR’
Tunç Soyer’in Deniz Yücel ile çalışmak istemediği yönündeki söylemleri de yanıtlayan Başkan Çağrı Gruşçu, , “Sayın Deniz Yücel’in mevcut İl Başkanlığı devam ediyor ve kendisi de adaylığını açıklamadı. Ama siyaset sıcak o yüzden bunu şimdiden konuşuyoruz. Artık yeni bir sayfa açmamız ve kronik hastalıklardan vazgeçmemiz lazım. Geçmiş dönemde Aziz Kocaoğlu her şeye müdahale etti.  Benim İzmir Kent Konseyi seçimlerime bile müdahale etti. Biz demokrasiyi korumaya çalıştık ve başardık. Bugün Tunç Soyer’in CHP’nin kutuplaşma sürecine katlık koyacağını siyasete bulaşacağını, olaylara müdahale edeceğine inanmıyorum, iç işleyişe müdahil olmaz ve kendisi siyaseti örgüte bırak bir kişi. Kent üzerine çalışan, kentin lokmasını büyütmek için çaba harcayan, bu konuda tedbirler alan, Kentimizi uluslarasın bir seviyeye ulaştırmak için yoğun bir çaba sarf eden birisi. Artık kutuplaşma sürecini yaratmamamız gerekiyor.  Temel mesele kronik rahatsızlıklardan kurtulmamız ve bunun için çalışmamızdır. Ben Tunç Soyer’in, Deniz Yüceli istemediğini düşünmüyorum. İl Başkanımız ilde, ilçe başkanlarımız da bulundukları ilçelerde Kendisi Genel Başkanımızın temsilcisidir. İl Başkanlığı, ilçe başkanlığı seçimini daha fazla konuşmayı da delege seçimleri öncesinde doğru bulmuyorum. Ben inanıyorum ki uzlaşı ile bir araya geleceğiz. Yeni bir sayfa açılmalı ve hem İzmir hem de Türkiye bundan beslenmeli, ben inanıyorum ki Genel Başkanımızın düşüncelerine, talimatlarına ve tüzüğe aykırı olacak kimse olmayacak ve uzlaşı ortamı içerisinde bir kurultay geçireceğiz” ifadelerini kullandı. 
‘BAŞKAN BATUR İLE ÖRGÜT ÇOK UYUMLU’
Foça, Gaziemir, Ödemiş, Tire, Karşıyaka gibi ilçelerde yıllardır ilçe başkanı ile belediye başkanı arasında çekişmelerin, sorunların yaşandığının hatırlatılması üzerine Gruşçu, 20 yıl Narlıdere Belediye Başkanlığı yapmış olan Abdül Batur’un Konak’a adaylığının açıklandığı anda kendisinin ve örgütün durumu çok olumlu karşıladıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hemen beraber çalışmaya başladık ve kendisini destekledik.  Çünkü bu ülke ve İzmir ne çektiyse kavgadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden çekti. Kavgalar, çekişmeler parti içerisine de yansıyınca sorunun içerisinden çıkamıyorsunuz. Ama biz başarıya odaklandık. Genel Başkan tarafından Abdül Batur Başkan açıklandığında ben aynen şu açıklamayı yaptım ‘20 yıl Narlıdere’ de görev yapmış bir başkanı biz kucaklayacağız ve kenetleneceğiz.’  Konak bundan önce belediye ve örgüt uyumunu tam anlamıyla yakalayamadı. Ama bu dönem farklı olacak bizim en temel eksiğimiz buydu, bizler eksiğimizi gördük ve ona göre hareket ettik. Konak’ın imar sorunu, kentsel dönüşüm politikasına ihtiyacı var, sosyal donatı alanları donatılması gerekiyor. Aynı sorunlara sahip Narlıdere’de tüm bu sorunlara çözüm üretmiş, tecrübeli bir başkanı biz neden kucaklamayalım?  Biz kucaklarsak, örgütte kucaklar. Burası CHP Belediyesi ve sosyal demokrasi anlamında bunu anlatacak örnek olacak olan da örgüttür. Konak İlçe Örgütü oldukça güçlü bir örgüttür. Sokak sokak dolaşarak Başkanımız Abdül Batur’un yaptıklarını anlattık ve anlatıyoruz. “
GRUŞÇU: KAVGALI EVE KIZ VERİLMEZ
Kadifekale, Gültepe gibi semtlerdeki yoksulluk sorununu çözmeleri gerektiğine dikkat çeken Gruşçu, “Burası İzmir’in kalbi, kente kan pompalıyor. Karslısı,  Erzurumlusu, Konyalısı, Antalyalısı, Bursalısı, Mardinlisi burada, bizim herkese örnek olmamız lazım. Sorunları kavga etmeden çözüme ulaştırmamız gerekiyor. Çünkü kavgalı eve kız verilmez, Mardin’den, Bursa’dan bir akrabası aradığında o vatandaşlarımız; ‘Bu CHP’li belediyeler de örgütle ile hep kavga ediyor’ dedi mi olmaz.  Bizim Anadolu’ya örnek olmamız ve oradaki seçmenin de güvenini kazanmamız lazım. O nedenle de kavga gürültü etmeyeceğiz ve önce herkes kendi kapısının önünü süpürecek” dedi.
‘MANGALDA KÜL BIRAKMAYANLARDAN OLMAYALIM, ÇÖZÜM ÜRETELİM’ 
Temel sorunları tespit ederek kongre sürecine gidilmesi gerektiğini dile getiren Gruşçu,  “Kanat önderleri ile bir araya gelelim, sorunları tespit edelim ve sorunları okuyalım. Bunu yaparak kongremizde bir program hazırlığı oluşturursak 1974 seçiminde olduğu gibi toplum umut ile dolacak. Oluşturduğumuz programı kurultaya taşıyalım. Türkiye’nin sorunlarını masaya yatıralım, kavga etmeyelim, kim kavgadan fayda görmüş. Gelin bu programı eyleme dönüştürelim. Mustafa Kemal’in fikirlerini, maske takıp kürsüye çıkarak savunanlar var. O kürsü de mangalda kül bırakmıyorlar ama sonrasında da bir icraat yok. Biz mangalda kül bırakmayanlardan olmayalım Biz çözüm üretelim” diye konuştu. 
‘YÜKÜMÜZ AĞIR, HEDEFİMİZ BÜYÜK. BU YÜKÜ TAŞIYACAK KADROLARLA VE İKTİDAR HEDEFİNİ BÜYÜTECEK ÇALIŞMALARLA YÜRÜMEMİZ LAZIM’
Merkezi Hükümet tarafından kente dahil müdahale edildiğini ifade eden Başkan Gruşçu, “Biz ülke nüfusunun yüzde 65’ne hitap ediyoruz ve sorunlara çözüm yerel yönetimlerden geçiyor. Ben Konak’ta doğdum, büyüdüm, her sokağını, insan yapısını yani her şeyini çok iyi biliyorum. Tüm dinamiklerine hakimim. Türkiye’nin mevcut ikliminde gerek İzmir’e gerek Konak’a çok iş düşüyor;  yükümüz ağır, hedefimiz büyük. Bu yükü taşıyacak kadrolarla ve iktidar hedefini büyütecek çalışmalarla yürümemiz lazım” şeklinde konuştu.