Güzelbahçe’de 96.yıl coşkusu

Güzelbahçe’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. 29 Ekim törenleri Güzelbahçe’de Maltepe Mahallesi Tabaoğlu Parkın’dan başladı. Vatandaşlar ellerinde bayraklar ve meşalelerle sahil boyunca Onuncu Yıl ve İzmir Marşı'nı söyleyerek yürüdü. Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi önüne gelen vatandaşlar havai fişek gösterileriyle karşılandı.


Güzelbahçe’de 96.yıl coşkusu

Yürüyüşe Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, STK’ların başkan ve yöneticileriyle 7’den 70’e yüzlerce Güzelbahçeli Cumhuriyet’in 96.yılını coşkuyla kutladı. 

 

‘Kardeşçe el ele birlikte olacağız’

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi Tuncel Kurtiz Salonu’nda bir araya gelen vatandaşlara bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “ 96.yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de yaşıyoruz. Temel bir amacımız var; Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü koruyup, Misak-ı Milli sınırlarımız içersinde kardeşçe, birlik içinde el ele vererek ülkemizin kalkınması ve büyümesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ülke olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere söylediği ve bizlerinde kendimize şiar edindiğimiz ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ sözünü hiçbir zaman dilimizden düşürmeyeceğiz. Nice 96.yıllarda, Cumhuriyet ve Atatürk’te buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Korhan Özgören ve Devrim Seyrek’in verdiği konserinde Güzelbahçeliler müziğe doydu. Birçok eserin yanı sıra pek çok sanatçının eserlerini kendilerine özgü yorumlarıyla seslendiren ikili özellikle ‘Sarı saçlım mavi gözlüm ve İzmir Marşı’nı söylerken salonu dolduran yüzlerce kişi, ellerindeki bayrakları sallayarak ayakta eşlik etti. Konser sonunda sahneye çıkan Başkan Mustafa İnce kendilerine teşekkür edip çiçek taktim etti.