Bornova'da Çocuklar Cumhuriyet için sahne aldı

Bornova Belediyesi ile Cevdet İnci Eğitim Vakfı işbirliğinde kurulan İnci Vakfı Çocuk Orkestrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda konser heyecanı yaşadı.


Bornova'da Çocuklar Cumhuriyet için sahne aldı

'Barış için Müzik' projesi kapsamında, müzik eğitimi alan Bornovalı çocuklar, Cumhuriyet'in ilanının 96. yılında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde

sahne aldı. Konser öncesi Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ve İNCİVAK Başkanı Şerife İnci Eren projenin devamıyla ilgili işbirliği protokolü imzaladı.

2 yıllık sürecek proje kapsamında Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi'nde 92 çocuk uluslararası bir teknik olan "El Sistema" ile eğitim alıyor. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ müzik aletlerinin bir kısmını belediye olarak karşılayacaklarını belirterek, "92 öğrenciyi biraraya getirerek bir bütünlük sağlayan, Bornovalı çocuklara destek olan  İNCİVAK'a teşekkür ederim" dedi.

Bornova Belediyesi'nin destekleri için teşekkür eden İNCİVAK Başkanı Eren,  "Barış İçin Müzik projesinde sizlerle birlikte olmak büyük bir onur duydum" diye konuştu. Protokol töreninin ardından konsere geçildi. Şef Tolga Akın yönetimindeki çocuk orkestrası, birbirinden özel parçaları başarıyla seslendirdi