“ANADOLU HALKININ YAZDIĞI DESTAN GELECEK KUŞAKLARA PUSULADIR”

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Polat, “Yokluk ve imkânsızlıklar içinde Anadolu halkı tarafından yazılan destan gelecek kuşaklara bir pusuladır. Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir.” dedi.


“ANADOLU HALKININ YAZDIĞI DESTAN GELECEK KUŞAKLARA PUSULADIR”

“ANADOLU HALKININ YAZDIĞI DESTAN GELECEK KUŞAKLARA PUSULADIR”

Polat, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele’yi başlatarak attığı her adımda hâkimiyetin millete ait olması gerektiği vurgusunu yapmıştır. Bağımsızlık mücadelesi sonucunda kazandığı büyük zaferle çağdaş uygarlığın kapısı Anadolu halkına açılmıştır. Cumhuriyet’in ilan edileceği, 23 Nisan 1920 de TBMM açılırken ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözlerinde gizlidir. 29 Ekim’de TBMM’ye sunulan anayasa teklifi ile Türkiye Devleti’nin yönetim şekli Cumhuriyet olarak kabul edilerek milletvekillerinin tamamının oyu ile Atatürk ilk cumhurbaşkanı seçilmiştir. Bugün Cumhuriyetimize demokratik laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine duyulan derin bağlılık ile çağdaş bir toplumu yaşatma çabasındayız. Bu amaçla Cumhuriyet ilkelerini uygulamak, aklı, vicdanı ve irfanı hür nesiller yetiştirmek bizlere düşen en büyük görevdir. Yokluk ve imkânsızlıklar içinde Anadolu halkı tarafından yazılan destan gelecek kuşaklara bir pusuladır. Bizlere armağan ve emanet edilen Cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir.” diye ifade etti. 

“CUMHURİYET İLE HÜKÜMET VE MİLLET ARASINDAKİ AYRIM KALKMIŞTIR”

Polat, Cumhuriyet’in millet ve hükümet arasındaki bağının önemini vurgulayarak; Atatürk’ün ‘Artık hükûmet ile millet arasında mazideki ayrılık kalmamıştır. Hükümet millettir ve millet hükûmettir. Artık hükûmet ve hükûmet mensupları kendilerinin milletten ayrı olmadıklarını ve milletin efendi olduğunu tamamen anlamışlardır’ sözlerini hatırlattı.

“CUMHURİYETİ KORUMAK VE YAŞATMAK EN ASLİ GÖREVİMİZDİR”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın ülkemiz için en büyük bayram olduğunu ifade eden Polat, açıklamasının devamında şunları söyledi: “ Cumhuriyeti birikim ve değerleriyle korumak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda da söylediği gibi 29 Ekim en büyük bayramımızdır, herkese kutlu olsun. Cumhuriyeti bize armağan ve emanet eden başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı, ve minnetle anıyorum.” dedi.