Çiğli Belediye Başkanı Hayvan Hakları Sözleşmesini İmzaladı

Başkan Utku Gümrükçü ve barınak köpeği Foks tarafından imzalandı.


Çiğli Belediye Başkanı Hayvan Hakları Sözleşmesini İmzaladı

Çiğli’de yaşayan tüm hayvanlar adına Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve kanser tedavisi gören barınak köpeği Foks ile Hayvan Hakları Sözleşmesi imzanladı.  Başkan Gümrükçü’nün imzasının bulunduğu sözleşmeye Foks’un pati baskısı yapıldı.

Çiğli Belediyesi’nin üç aydır uyguladığı ve belediye çalışanlarının hayvanlarıyla katıldığı “patili bir gün “ etkinliğine denk gelen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanların haklarını gözeten sözleşme imzalandı.  Çiğli Belediyesi’nde düzenlenen eğlenceli törene 370 ilkokul öğrencisi, 26. dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok ve belediyeye hayvanları ile gelen personel katıldı. 

Başkan Gümrükçü’nün imzası ve Foks’un pati baskısının yapıldığı sözleşmenin maddeleri ise şöyle; Bütün canlılar sağlıklı bir yaşam hakkına sahiptir, hiçbir canlıya duygusal ve bedensel şiddet uygulanamaz, canlıların dövüştürülmesi kabul edilemez, hiçbir canlının ölümüne göz yumulamaz, bu şehirde sahipsiz hiçbir canlı yoktur, bütün canlılar Çiğli Belediyesi’nin koruması altındadır.

Sokak hayvanlarına ekstra koruma

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Bu sözleşme ve insanlarda yaratılan farkındalık sayesinde Çiğli Belediyesi büyük bir adım atmıştır. İmzalanan sözleşme belediye meclisinin gündemine de gelecek. Bu sayede Çiğli’de yaşayan hayvanlara ekstra bir koruma sağlayacağız. Türkiye’de ilk kez bir belediye başkanı ve insan dışında bir canlı böyle bir sözleşmeye imza attı. Kasım ayında da Çiğli ve İzmir genelinde hayvan severleri davet ederek Çiğli hayvan hakları platformunu kuracağız” dedi.

İmza törenin ardından “Haylaz Pati” adlı hayvan sevgisinin anlatıldığı çocuk oyunu minikler tarafından keyifle izlendi.