Başkan Duran’dan anlaşılmaz karar

Tire Belediyesi iki yıldır yapılan Dünya Dama Şampiyonluğu’nu yapmama kararı aldı,


Başkan Duran’dan anlaşılmaz karar

Millet İttifakı’nda İyi Partili adaya bırakılan Tire’de Eski Başkanınvizyonunu aratacak bir karar alındı. İki Yıldır yapılan ve son şampiyonada 200'ün üzerinde sporcunun katıldığı Dünya Dama Şampiyonası iptal edildi.

İyi Partili Başkan Salih Atakan Duran yönetimi, esnafın da beklentisine karşılık verecek şampiyonayı iptal etti.

Tire’de yapılan son turnuvaya Türkiye'nin yanı sıra İran, Azerbaycan, Lübnan, Kuveyt ve Katar'dan yaklaşık 35 sporcu katılmıştı.

Turnuva,  Dünya Dama Federasyonu ve Türkiye Dama Federasyonu ve Tire Belediyesi işbirliğiyle yapılıyordu.

Esnaf tepkili

Tire’nin yurt dışında tanınmasına neden olan böyle bir organizasyonun iptal edilmesine Tire esnafı tepki gösterdi. Başkan Salih Atakan Duran’a oy verenlerin kenti daha ileriye taşıyacak bir vizyon geliştireceğine inandığını bu nedenle desteklediğini belirten esnaf “Böyle bir karar bize zarar verdiği gibi bu spora ilgi gösterecek çocuklarımız ve gençlerimiz açısından da talihsizdir. Bu karar “gelen gideni aratır “ deyişini adeta doğrular niteliktedir. Bundan sonra Belediye Başkanımızdan geçmiş dönemde yapılan doğru işlerin devamı niteliğinde karar almasını bekliyoruz. Millet ittifakının CHP kanadında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun partililerine “Bir önceki dönemde yapılan doığru iş varsa devam edilmelidir” talimatını Meral Akşener’in de kendi arkadaşlarına anlatmasını bekliyoruz” dediler.

Tireliler, bu organizasyonunun Federasyonca da önemsendiğini ve birçok alanda kentin tanatımını yaptıklarını anımsattı.

 

Efeler Belediyesi yapacak

Tire’nin iptal ettiği Dünya Dama Şampiyonası’nın aksine Aydın Efeler Belediyesi dama Şampiyonası’na destek verdi. Önümüzdeki aylarda dama şampiyonası Efeler’de gerçekleşecek. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, Dünya Şampiyonu’nun da bulunduğu kentteki organizasyona tam destek verdi.