Başkan İduğ’un öncü olduğu birliktelik resmiyete kavuştu

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, ilçenin profesyonel liglerde mücadele eden bir takıma sahip olması yolunda önemli bir işbirliğine öncülük etti. İduğ, bir dönem yöneticilik yaptığı Altay Spor Kulübü ile 2019-2020 sezonunda 3. Lig mücadelesi vermeye hazırlanan Bornova Yeşilovaspor’u bir araya getirdi. İzmir’in siyah-beyazlı kulübü Bornova temsilcisine genç oyuncularıyla destek verecek. Yeşilova, yeni sezonda ‘‘Altay-Yeşilova’’ adıyla mücadele edecek.


Başkan İduğ’un öncü olduğu birliktelik resmiyete kavuştu

Bu birliktelik ile ilgili protokol, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde Dramalılar Köşkü’nde düzenlenen törende imzalandı.

 

İzmir futbolunun iki köklü kulübü olan Altay ve Yeşilovaspor, yeni sezon öncesi güç birliği yaptı. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un ev sahipliğinde bir araya gelen Altay ve Yeşilova Spor Kulübü yönetimleri dev iş birliği için el sıkıştı. Alınan karar, Bornova Belediyesi ev sahipliğinde tarihi Dramalılar Köşkü’nde imzalananan protokol ile resmileşti. Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Yeşilova Spor Kulübü Başkanı Akın Küçükoğulları’nın imza attığı protokole göre, Yeşilovaspor Bölgesel Amatör Lig 8. Grup’ta mücadele edeceği yeni sezonda Altay ön adıyla yerini alacak. U-21 liginin TFF tarafından sonlandırılmasının ardından Siyah-beyazlı ekibin genç oyunları tecrübe kazanmaları için Altay Yeşilovaspor’da forma giyecek. Bornova Belediyesi, Altay Yeşilovaspor’a saha ve alt yapı desteği verecek.

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un tüm konuklarını kapıda karşıladığı protokol törenine, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven, Altay Eski Başkanları Ahmet Taşpınar ve Sabri Sevenoğlu, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkanı Dr. Şaban Acarbay, Bornova Kulüpler Birliği Başkanı Murat Keser, Altay formasıyla sembol olmuş çok sayıda eski futbolcu, yönetici ve Bornovalı spor adamları başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

 

Çok anlamlı ve örnek bir birliktelik

 

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Bornova Belediyesi’nin öncülüğünde örnek bir projenin gerçekleştiğini belirterek, “Türkiye’de futbolun oynadığı ilk yer olan Bornova’da böyle bir anlaşmanın yapılması bizleri gururlandırıyor. Altay ve Yeşilova’nın birlikte yol yürüyecek olması, Bornova, İzmir ve Türk futbolu için çok anlamlı. Bu birliktelik hepimizin geleceğe umutla ve heyecanla bakmasına neden oluyor” dedi.

 

İzmir futbolu eski günlerine dönmeli

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, bir zamanlar Altay’ın kadrosunun ağırlıklı olarak Bornovalı futbolculardan oluştuğuna dikkat çekerek, Bornova’nın büyük bir futbolcu kaynağı olduğunu ifade etti. İzmir’deki 271 amatör takımın 49’unun Bornova’da faaliyet gösterdiğini hatırlatan Başkan İduğ, “Her takımın rekabetçi olması mümkün değil. Bizim amacımız İzmir futbolunu eski günlerine geri döndürmek. Bunun için Altay, Göztepe ve Altınordu gibi kulüplerin ilçelerde pilot takımları olmalı. Süper Amatör Lig’deki takımlarımızı da böylesi birliktelikler için destek olmaya hazırız. Kişisel girişimlerle büyük hedeflere yürümek mümkün olmuyor. Bir sinerji yaratılması gerekiyor. Biz, Bornova Belediyesi olarak bunu yaptık” dedi. Başarının gelmesi için projelerin sürdürülebilir olması gerektiğini belirten Dr. Mustafa İduğ, öncelikle alt yapı olmak üzere Altay’ı Bornova’ya taşımayı hedeflediklerini, Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nın bitmesiyle, Altay’ı Alsancak Stadı’nın hizmete gireceği tarihe kadar Bornova Doğanlar Stadı’nda ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi.

 

Bornova’da kalıcı olmak istiyoruz

 

Altay Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olan  Bornova’da, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un önderliğinde böylesi bir projeye imza atmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Altay’ın kurulduğu 1914 yılından bu yana hep oyuncu yetiştirme misyonu taşıyan, yıllarca milli takımlara futbolcu veren ulu bir çınar olduğunu ifade eden Ekmekçioğlu, “Bu da bir alt yapı projesidir. Önceki yıllarda olduğu gibi Bornova’dan yine futbolcular yetiştireceğiz, milli takımlara göndereceğiz. Biz burada bir meşale yaktık. Kapımız herkese açık. Bornova’daki diğer kulüpler de bize destek olsun. Onlarla birlikte daha ileriye gidelim. Biz camiamızın olduğu Bornova’da kalıcı olmak, yeni bir alt yapı tesisi yapmak, zamanla A takımımızı da buraya getirmek istiyoruz” dedi.

 

Artık büyük bir çınarın altındayız

 

Yeşilovaspor Başkanı Akın Küçükoğulları, bu birlikteliğin Bornova ve İzmir’e güzellikler getireceğine inandığını belirterek, “İnşallah Yeşilovamız 3. Lig’e, Altayımız da Süper Lig’e çıkacak. Yeşilova artık büyük bir çınarın altında. Mutlu ve güzel günler bizi bekliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.