Emre Yıldır'ın Ölümüne Sebep Olmuştu, Tutuklandı


Emre Yıldır'ın Ölümüne Sebep Olmuştu, Tutuklandı

1993 doğumlu olan Emre Yıldır ailesi ile Tekirdağ’da yaşarken bir akrabaları olan Vedat T.’ın Emre’nin ailesi ile yaşamaya başlaması sonrasında adeta tam bir kabusa dönüyor. Emre 9 yaşında iken Emre ile aynı odada kalmaya başlayan Vedat T. tarafından defalarca cinsel istismara uğramaya başladı. Olayı ailesine anlatmak isteyen Emre Yıldır’a aynı şeyleri kardeşine de yapacağını söyleyerek korkutarak olayın ortaya çıkmasını engelliyor.

 

Aradan yıllar geçtikten sonra Emre Yıldır okuduğu üniversiteden mezun olduktan sonra askerlik görevini yapmak için birliğine teslim oluyor. 14 Şubat tarihinde askeri birliğinde vatani görevini yaparken birliğindeki bir arkadaşı Emre Yıldır’ın kalçasına şaka yollu vurunca, Emre Yıldır birden sinir krizi geçirmesi önce askeri birliğindeki doktorlara sevk ediliyor ve ardından doktorları Emre Yıldır’ı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk ediliyor.

 

Yaşanan olaylardan haberdar edilen ailesi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine giderek oğullarını sağlık durumu hakkında bilgi alıyorlar. Kısa bir tedavinin ardından Emre Yıldır terhis edilerek evine gönderiliyor. Evde ailesinin yoğun baskıları sonrasında Emre Yıldır ailesine yıllarca yaşadığı cinsel istismarı anlatmak zorunda kalıyor. 

 

Emre Yıldır yıllardır içini kemiren yaşadığı cinsel istismar olayını kendisine yaşatan Vedat T. ile 21 Şubat günü yüzleşmek için Edirne’ye giderek yüz yüze bir görüşme yaparken, Vedat T.’ın kendisine yaptıklarını adeta itiraf ettirecek bir şekilde aralarında bir sohbet gerçekleştiriyor ve bu konuşmayı da gizlice kaydediyor. Gizlice aldığı görüşme kayıtları ile savcılığa giderek Vedat T. hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Emre Yıldır’ın bulunduğu suç duyurusu üzerine 52 gün boyunca savcılığın herhangi bir işlem yapmaması sonucu bunalıma girerek 29 Nisan günü intihar ederek yaşamına son veriyor.

 

Emre Yıldır’ın intiharından bir gün sonra savcılık harekete geçerek Vedat T.’ı talimatla gözaltına alınmasını sağladıktan sonra çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından Vedat T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkemesinde çıkarıldığı ilk duruşmada  Vedat T. hiç bir gerekçe gösterilmeden serbest bırakıldı.

 

Konu hakkında açıklama yapan Yıldır ailesinin avukatı ......

 

Konuyla alakalı açıklama yapan avukat Merve Uçanok; “Vedat T. ilk celsede hiçbir gerekçe olmaksızın tahliye edildi. Tahliye kararı, tanıkların ifadesi dinlenmeden ve ses kaydı çözümü yapılmadan verildi. Ardından tahliye kararına karşı itiraz dilekçemizi sunduk. İtiraz dilekçesinde, T.’ın sahibi olduğu köy evini 500 bin liraya satışa çıkardığını, bu nedenle kaçma şüphesi oluşturduğunu ve hâlihazırda karartılacak birçok delilin bulunduğunu belirttik. Ardından Savcılık tarafından da bu karara karşı itirazda bulunuldu. Söz konusu itirazlar kabul edildi ve tekrar yakalanan sanık tutuklanarak cezaevine konuldu.” Dedi.