FARK YARATAN LEZZETLERİN ÇEŞME BULUŞMASI

Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun ilk 1.000 (bin) yataklı turizm işletmesi unvanına sahip Çeşme Altın Yunus Resort & Thermal Hotel’in marka değerine ayrı bir değer katan Baküs Luna Lounge Bar & Restaurant önemli davetlere ev sahipliği yapmayı sürdürüyor..


FARK YARATAN LEZZETLERİN ÇEŞME BULUŞMASI

Daha önce Şef Gülşen Sökmen ile Antakya Mutfağı’nı tatilcilerle buluşturan, Degüstatör Mehmet Yalçın’ın Tadım Atölyesi ile konuklardan tam not alan mekanda son olarak; gastronomi dalında UNESCO’nun 'Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ve dünya mutfakları sıralamasında sekizinciliği elde eden Gaziantep’in birbirinden eşsiz lezzetleri katılımcılara unutamayacakları bir gece yaşattı..

 

FARK YARATAN LEZZETLERİN ÇEŞME BULUŞMASI

 

1974 yılından bu yana Türk turizminin amiral gemisi unvanı ile yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeyi sürdüren Çeşme Altın Yunus Resort & Thermal Hotel, bir taraftan sunduğu huzurlu tatil ile misafir memnuniyetini zirveye taşırken, diğer taraftan farklı etkinliklerle bu memnuniyete renk katmayı sürdürüyor..

 

MİSAFİRLERDEN TAM NOT

Türkiye’nin önde gelen tatil beldelerinden Çeşme’de yaz sezonu sonlarını yaklaşılırken, gün boyu deniz, güneş ve kumsalın keyfini çıkaran misafirler, rüzgarıyla ünlü beldenin akşam saatlerinde de deniz manzarası ve ay ışığı eşliğinde fark yaratan etkinliklere katılarak tatil anılarına unutulmaz anlar eklemeyi ihmal etmiyorlar. Tatil denilince Çeşme, Çeşme denilince Altın Yunus, Altın Yunus denilince de ilk akla gelen keyifli gecelerin mekanı Baküs Luna Lounge Bar & Restaurant, ağustos ayı etkinlikleri çerçevesinde son olarak ‘Gaziantep Tadım Gecesi Etkinliği’ ile lezzet tutkunlarını buluşturdu. Yaklaşık 500 farklı yemek türüne sahip Gaziantep mutfağını Çeşme’ye taşıyan ünlü mekan, misafirlerinden bir kez daha tam not aldı. 

 

GAZİANTEP MUTFAĞINDA GASTRONOMİK YOLCULUK

DJ Medar Arıoğlu’nun dünya müzik listelerinden nostalji kokulu şarkılarının eşlik ettiği gecede, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Koordinatörü ve yine belediye tarafından kurulan Mutfak Sanatları Merkezi’nin işletmesini üstlenen Executive Chef Doğa Çitçi, misafirlere Reyhanlı Soğuk Ayran Aşı Çorbası, Tadım Tabağı, Haşlama İçli Köfte, Sumak Sorbe Elmalı Ekşili Taraklık ve son olarak Kesme Dondurmalı Dolangel Tatlısı ile gastronomik bir yolculuk yaptırdı. ‘Chef Talk / Şef’in Anlatımıyla’ Gastronomi Haftası kapsamında, 23 Ağustos akşamına damgasını vuran etkinliğe renk katan ‘Pop-Up’ mutfağı Gaziantep lezzetleri, ertesi gün Marina Cafe & Bar’da konukların ve otel misafirlerini beğenisine sunuldu.

 

ŞEF ÇİTÇİ MERAK EDİLENLERİ ANLATTI

Gaziantep yöresi lezzetlerinden bir seçkinin çok özel sunumlarla servis edildiği geceye katılan misafirler, masaları tek tek dolaşarak bilgilendirme yapan Şef Doğa Çitçi ile sohbet etme ve merak ettiklerini sorma fırsatına sahip oldu. Aynı zamanda Gaziantep Profesyonel Aşçılar ve İşletmeler Derneği (GAPDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) Yönetim Kurulu üyesi olan Şef Doğa Çitçi, mutfak kültürü ve yemekleriyle 2015’te gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na girerek adını dünyaya duyurmuştu.

 

ŞEF GÜLŞEN SÖKMEN İLE DEGÜSTATÖR MEHMET YALÇIN DA AĞIRLANMIŞTI

Her yaz birbirinden farklı etkinliklerle misafirlerinin tatillerine renk katan Çeşme Altın Yunus’un müstesna mekanlarından Baküs Luna Lounge Bar & Restaurant, ‘Chef Talk’ gastronomi haftası etkinliği kapsamında 26 Temmuz’da Şef Gülşen Sökmen ile Antakya Mutfağı’nın birbirinden eşsiz lezzetlerini tatilcilerin beğenisine sunmuştu. 2 Ağustos’ta ise Degüstatör Mehmet Yalçın’ın ‘Tadım Atölyesi’, alanında Çeşme’de gerçekleştirilen ilk etkinlik oldu. ‘Bira - Yemek Eşleşmesi Tadım Atölyesi’ etkinliği, bira ve yiyecek ilişkisi ile bira kültürü üzerine benzersiz bir söyleşi olmuş, Türkiye ve dünyadan 13 farklı ürün, Altın Yunus şeflerinin hazırladığı leziz atıştırmalık ve ana menüden oluşan zengin bir büfe eşliğinde konuklara ikram edilmişti.