Derya Can Salda Gölü’nde rekora dalacak

Mistral Carrera’nın sponsorluk desteği verdiği, 9 dünya, 60’dan fazla Türkiye rekoru sahibi dünya serbest dalış rekortmeni, milli sporcu Derya Can, 23 Ağustos Cuma günü Salda Gölü’nde kendisine ait 68 metre Tatlısu Dünya Rekoru’nu kırmak için dalacak. Kariyerinin 10. dünya rekoruna dalacak milli sporcu, dünyanın en zorlu sularından biri olan Salda Gölü’nde geçen yıl 2 dakika 5 saniyede indiği ve dünya rekorunu kırdığı 68 metrelik mesafeyi geçmeyi deneyecek.


Derya Can Salda Gölü’nde rekora dalacak

Beyaz kumsalı ve suyunun berraklığıyla "Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen gölde, 23 Ağustos'ta yeni bir rekor denemesi gerçekleştirecek olan Derya Can, uzun süredir yürüttüğü antrenmanlarını tamamladı. Hazırlık sürecinde ailesi ve yakınlarının yanı sıra Mistral Carrera’nın da sponsorluk desteğini alan Derya Can, kendisine gösterilen güvenden dolayı teşekkür etti. Geçen yıl kırdığı rekoru bu sene yine aynı yerde, Salda Gölü’nde geliştireceğine inandığını söyleyen Can, “Geçtiğimiz yıl 24 Kasım’da Salda Gölü'nde bir dünya rekoru kırmıştım. Kadınlarda 68 metre ile dünya rekorunun sahibi oldum. Ancak mevsim itibariyle soğuk su, performansımı etkilemişti ve o gün ağustos ayında yeni bir rekor denemesi kararı almıştık. Bu rekorumun üzerinden bir yıl geçmeden tekrar Salda Gölü’nde daha derine dalma hedefiyle bütün sezon çalıştım. Bu süreçte bana destek olan tüm yakınlarıma ve sponsorum Mistral Carrera’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Antrenmanlarda rekoru kırdı

Çanakkale’de yürüttüğü antrenmanlarında rekoru iki kez kırdığını ve bu denemede hedeflerinin erkekler rekoru olan 75 metre olduğunu söyleyen Derya Can, “Serbest dalış zor bir spor, yüksek konsantrasyon, mental güç ve fiziksel dayanıklılık gerektiriyor. Böylesi bir sporu yaparken antrenmanlarınızı aksatma lüksünüz yok. Günde 4 saat antrenman yaparak çalıştım ve rekor için hazırım” diye konuştu.

 

Mistral Carrera her zaman arkasında

Mistral Carrera Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kahramaner de, serbest dalış dünya rekortmeni, milli sporcu Derya Can’a sponsor olmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirterek, “Ülkemizde futbol, basketbol, voleybol gibi takım sporlarına sponsor olan birçok firma bulunurken, bireysel sporlara yeterince destek verilmiyor. Dünya çapında birçok sporcumuz var ve verilen desteklerle inanılmaz işlere imza atıyorlar. Serbest dalış dünya rekortmeni Derya Can da bu değerli sporcularımızdan biri. Kendisine sponsor olarak elde ettiği başarılara katkı koymaktan Mistral Carrera olarak çok mutluyuz. Umuyoruz ki 23 Ağustos Cuma günü Salda Gölü’nde milli sporcumuz yeni bir dünya rekoruna imza atacak, kendisine başarılar diliyoruz” diye konuştu.