BELEDİYE-İŞ İZMİR ŞUBELERİNDEN YEŞİL SEFERBERLİĞİ…

İZMİR’DE YENİDEN BİR KURTULUŞ SAVAŞI VERMEK İÇİN, KÜLLERİNDEN YENİDEN DOĞACAK İZMİR İÇİN, BİZ DE VARIZ…


BELEDİYE-İŞ İZMİR ŞUBELERİNDEN YEŞİL SEFERBERLİĞİ…

İzmir’imizde üç gün süren orman yangını sonucu,500 hektarlık bir alanda doğal yaşam yok oldu.Ormanda yaşayan börtü böceği, uçamayan kuşları, kaçamayan kaplumbağalarıçaresizce yok olan nice canlıları gördük, yüreğimiz yandı.

Lafa gelince mangalda kül bırakmayan iktidarın,orman yangınlarına müdahale konusundaki acizliği, koordinasyonsuzluğudaha fazla orman alanının yok almasına yol açtı.

Ormanlarımızda doğal yaşam küle dönerken,gerekli önlemleri almakla görevi olan Orman Bakanı“yangın söndürme uçakları eskidiği için personel kullanmak istemiyor”cümlesini bile kurabildi.

Yaşadığımız bu felakette gördük ki; bir ülkenin itibarı,geçilmeyen köprülerle, gidilmeyen yollarla, yapılan saraylarla ve uçak filolarıyla değil, vatanına ve vatandaşının başına gelebilecek her türlü felakete karşı hazırlıklı olmasıyla ölçülüyor.

Biz Belediye-İş üyeleri olarak sorumluluk makamında olanların bu acizliğini kabul etmiyoruz.

İzmir’de yeniden bir kurtuluş savaşı vermek için, küllerinden yeniden doğacak İzmir için biz de varız diyoruz.

Belediye-İşüyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer tarafından gündeme getirilen #izmirküllerindendoğacakkampanyasına, eşleriyle, çocuklarıyla destek vermekte, İzmir’in küllerinden yeniden doğması için var gücüyle çalışmakta kararlıdır.