Yelken Festivalinin Kazananı Dostluk Oldu

Gündoğdu Rotary Kulübü Çeşme Yıldız Burnu’nda “19. Rotary Yelken Festivali” düzenledi. Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nün katkılarıyla düzenlenen, 16 kano, 70 optimist ve laser dallarında olmak üzere toplam 86 sporcunun yarıştığı festivalin kazananı dostluk oldu.


Yelken Festivalinin Kazananı Dostluk Oldu

Gündoğdu Rotary Kulübü Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü iş birliği ile bu yıl 19. Rotary Yelken Festivali’ni gerçekleştirdi. Çeşme Yıldız Burnu’nda kano, laser ve optimist dallarında yapılan yarışlara, yaşları 7 ile 19 arasında değişen 86 sporcu katıldı.

Kulübün kurulduğu 2001 yılından bu yana kendinden önce hizmet ideali ile anlamlı ve süreklilik gösteren çok sayıda projeye imza attığını dile getiren Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Banu Kurtoğlu Lebe, geleneksel hale gelen Gündoğdu Rotary Kulübü Yelken Festivalini 19 yıldır yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde deniz ve su sporlarına gereken önemin verilmediğini dile getiren Lebe, “Özellikle çocuk ve gençlerimizi yelken gibi deniz sporlarına yönlendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu geleneksel etkinliğimizde her yıl ortalama 100 çocuk ve gencimiz katılımcı olmaktadır. Geleceğimizin emaneti ve güvencesi olan çocuk ve gençlerimizin, yelken sporu sayesinde özgüvenleri artmaktadır. Bu spor ile deniz ve doğa ile dost, sorumluluk sahibi, disiplinli ve mücadeleci olmalarının yanı sıra, sağlıklı ruh ve bedene sahip olmaktadırlar. 19. sunu Arkas Çeşme Yelken Kulübü’nde gerçekleştirdiğimiz yelken festivalimize yelkenci ve kanocu olmak üzere katılan 86 sporcumuzu kutluyorum, deniz üzerinde yarattıkları tablo muhteşemdi. Denize verdiği önem, spora verdiği destek ve katılımından dolayı Bölge Federasyon Başkanımız Fatih Akçiçek ve eşi Yeşim Akçiçek’e, geçmiş dönem federasyon Başkanımız Alaeddin Demircioğlu ve eşi Güliz Demircioğlu’na, yelken öğretmenlerimize, kulüp üyesi arkadaşlarıma ve yarışa katılan tüm çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

19. Rotary Yelken Festivali madalya ve sertifika töreniyle sona erdi.