BARAN AYDIN BEŞKAPILARDA HANKAH’I ANLATTI

Foça Kitap Günleri kapsamında Foça’da bulunan yazar Baran Aydın tarihi Beşkapılar Kalesi’nde düzenlenen söyleşide “Mustafa Kemal’i Atatürk yapan öğreti” olarak tanımladığı Hankah’ anlattı. Aydın; Hankah anlayışı ve yapılaşmasının Türkiye’yi parçalamak isteyen yabancıların marifetiyle tarikat ve cemaat tipi yapılaşmalara dönüştürülerek dağıtıldığını iddia etti.


BARAN AYDIN BEŞKAPILARDA HANKAH’I ANLATTI

Yazar Baran Aydın söyleşisine; Hankah, Ayyıldız Teşkilatı, 10’lar Konseyi ve Atatürk’ün Gizlenen Vasiyeti adlı dört kitabının içerikleri ve yazımları sırasında karşılaştıklarını anlatarak başladı. Hankah’lık öğretisinin tüm dünyanın kadim bilgilerinin tefekkür edildiği yer olduğunu dile getiren Aydın, öğretinin  önemli kişilerinden olarak nitelediği Mehmet Tahir ve Neyzen Tevfik hakkında yaptığı araştırmalarda elde ettiği bazı sonuçları da aktardı. Bursa’da Aziz Mahmut Hüdai türbesi içinde, mezarını bizzat yaptıran Atatürk’ün  Bursalı Coğrafya öğretmeni, Mehmet Tahir’in kabrini, üç gün aradıklarını, bakımsızlıktan harap olmuş durumda, otlar ve ağaçcıklar arasında zorla bulduklarını söyledi.    Mehmet Tahir ve Neyzen Tevfik’in  eserlerinde geçen “Andebaran” isimli bir yıldızda dünyadaki yaşam benzeri bir yaşam olduğu konusunu, Çin, Hindistan gibi ülkelerin bugün ayın karanlık yüzüne gönderdikleri uzay araçlarıyla incelemeler yapmasıyla ilişklilendirdi.

HİÇ KİMSENİN SAHİPLENEMEYECEĞİ DERİNLERDE BİR ATATÜRK VAR

Baran Aydın;” Kısacası bugün ne hiç bir partinin, ne hiç bir insanın, nede hiçbir kurumsal yapının sahiplenemeyeceği kadar derinlerde bir Atatürk var.  Deruni bir Atatürk var. Mustafa Kemal’i Atatürk yapanlar Hankah teşkilatı, Ayyıldız teşkilatıdır. Onlarında karşısında 10.’lar Konseyi vardır. “

Baran Aydın, bugünkü tarikat ve cemaatlerin çekirdeğinin de Hankah teşkilatı olduğunu, Hankah öğretisini yıkmak isteyen Venedik 10’lar Teşkilatı’nın belirli kişilere, paralar da vererek, üç ayrı bölgede,  liderliğin babadan oğula geçtiği tarikat ve cemaat yapılanmalarının ortaya çıkmasını sağladığını iddia ederek;. “İşte o yapılanmalar günümüze kadar geldi. FETÖ denen saçma yapının kökleri de buralara dayanır” dedi.

Aydın söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

[ilgili-haber=53680]