İzmir Bosna Sancak Derneğinden Karadağ’da ki Boşnaklara kurban desteği

İzmir’de ki Boşnaklar, Bayramında Ata Topraklarını unutmadı


İzmir Bosna Sancak Derneğinden Karadağ’da ki Boşnaklara kurban desteği

İzmir’in en büyük hemşeri derneklerinden birisi olan İzmir Bosna Sancak Derneği yaptığı sosyal projelerden biri olan ‘Kurban’ projesinde bu yıl yedincisini Karadağ’ın Bijelo Polje, Pljevlje, Rozaje, Kentlerinde gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Abdullah Gül ve Kadın Kolları temsilcileri ve Dernek Üyelerinin katıldı. Dernek üyelerinin bağışları ile alınan kurbanların bu bölgede dağıtılırken bu bölge de yaşan kurban kesemeyen Boşnak ailelerin mutlu olmalarına vesile oldular.

Her kurban bayramında olduğu gibi bu kurban bayramında da İzmir Bosna Sancak Derneği geldiği Ata topraklarını unutmadı ve Bijelo Polje, Pljevlje, Rozaje bölgesinde kestikleri kurbanları, yaklaşık 800 Boşnak aileyesine dağıtarak ekonomik zorluk içinde olan ailelerin bayramda da olsa yüzlerinin gülmesine vesile oldu.

Konu ile ilgili İzmir Bosna Sancak Dernek Başkanı Abdullah Gül şunları söyledi;

‘Bir kez daha şunu anladım ki İzmir Bosna Sancak Derneği olarak, Ata topraklarımız Sırbistan, Karadağ, Bosna’da yaşayan Boşnak hemşerilerimize yaptığımız destekler bölgede memnuniyet yaratıyor. 

O bölgelerde yaşamak azda olsa sıkıntılı. Biz dernek olarak bu bölgelere elimizden geldiğinin fazlasını yapmak istiyoruz. Sosyal Projelerimize dernek üyelerimiz destek veriyor bizler de bunları gerçekleştiriyoruz. 

Bu yılı Karadağ’a bağlı Bijelo Polje, Pljevlje, Rozaje  ve köylerinde yaşayan yaklaşık 800 aileye Dernek üyelerimizin bağışlarıyla kestiğimiz kurbanları ulaştırdık.

Bu kurban bayramı da her kurban bayramı olduğu gibi Dernek olarak kurbanlarımızı bu bölgelerin değişik kentlerinde kesiyoruz. Önümüzde ki yıl da başka bölgede keserek Boşnak hemşerilerimize akrabalarımıza desteklerimiz devam edecektir.

Kurban kesemeyen Boşnak hemşerilerimizin evlerine kurban eti girmesini sağladıkları için dernek üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.

Bu bölgede Derneğimize ilginin yoğun olması bizleri memnun ediyor. Dernek olarak üyelerimizin desteği ile bu bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.’ dedi.

Derneğin dağıttığı kurbanları alan Boşnak halkı da İzmir Bosna Sancak Derneği’nin adını bu bölgede neredeyse bilmeyen yok. Kimin ihtiyacı olsa yetişmeye çalışıyorlar. Bu kurban bayramında ‘da bizleri sevindirdiler Allah’ta onları sevindirsin diyerek duygularını dile getirdiler.