CHP'li Hamzaçebi'den 'liyakat' çıkışı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 'Teftiş başkanlığı' kurulmasına tepki gösterdi.


CHP'li Hamzaçebi'den 'liyakat' çıkışı

7 Ağustos 2019 tarihli Resmi Gazetede, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın teşkilat yapısını düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişiklik yapılmış, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde teftiş kurulu başkanlığı oluşturulmuşt. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif,  Hamzaçebi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümetin Maliye Bakanlığı'nda 2011'de maliye müfettişine, hesap uzmanına ihtiyaç yok deyip bu unvanları kaldırdığını 8 yıl sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda 'Teftiş Başkanlığı' kurduğunu hatırlatarak kamuda liyakat sisteminin kaldırıldığını belirtti.

Hamzaçebi'nin paylaşımı şöyle:

Maliye Bakanlığında 2011 yılında maliye müfettişine, hesap uzmanına ihtiyaç yok deyip bu unvanları kaldıran irade 8 yıl sonra Hazine ve Maliye Bakanlığında Teftiş Başkanlığı kuruyor. Kamuda liyakat böyle yok edildi. Yeni kurulan birimin ise liyakat ilkesiyle bir ilgisi yok.

— Mehmet Akif Hamzaçebi (@Akif_Hamzacebi) August 7, 2019