CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'dan AK Parti İlçe Başkanına cevap

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, AKP İlçe Başkanı İrfan Doğruca’nın gerçekleri çarpıttığını ve Karabağlar’dan haberi olmadığını söyledi.


CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'dan AK Parti İlçe Başkanına cevap

Yıldız, “Çarpıtma! Yok sayma! İşte AKP!!!”

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve CHP Belediye Meclis Grubu, ortak bir açıklamayla AKP İlçe Başkanı İrfan Doğruca’ya cevap verdi. Yıldız, AKP İlçe Başkanı ve meclis grubu üyelerini Karabağlar’dan habersiz olmak ve gerçekleri çarpıtmakla eleştirdi. Yıldız, “Her zamanki gibi Çarpıtma! Yok sayma! İşte AKP” dedi.

İlçe Başkanı Yıldız ve CHP’li meclis üyeleri ilçe binasında yaptıkları açıklamayla AKP Karabağlar İlçe Başkanı’nın iddialarına yanıt verdi. Yıldız, “Karabağlar AKP İlçe Başkanı, Belediye meclis grubu başkan vekili ile birlikte Karabağlar Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirmeye hatta eleştirmeye çalışmış; ama ne yazık ki ne değerlendirebilmiş ne de eleştirebilmiştir” dedi.

ÖRNEK BİR BELEDİYECİLİK VAR

Yıldız, AKP’nin yıllardır aynı ifadelerle Karabağlar’ı konuştuğunu kaydederek, “Yıllardır belediyenin borçlu olduğundan, hesap kitap bilinmediğinden söz eden bir AKP ilçe başkanlığıyla karşı karşıyayız.  Karabağlar Belediyesi, yaptığı her yatırımla değer yaratmış, Karabağlar halkının her kuruşunu ince ince düşünerek harcamış ve Karabağlar’da örnek bir belediyecilik gerçekleştirmiştir. Halkımız bunu takdir etmiş ve teveccühünü Cumhuriyet Halk Partisi’nden ve onun belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu’ndan yana göstermiştir” diye konuştu.

CEHALET VE MANİPÜLASYON

Yıldız, AKP İlçe Başkanı’nın Karabağlar’dan haberdar olmadığını belirterek, “Belediyemizin şimdiye kadar gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra ortaya koyduğu yeni projeler; anlamlı, kentin  yaşam kalitesinin daha yüksek bir noktaya  ulaşabilmesine katkı sağlayacak, yerinde ve öngörülü projelerdir. Yapılan bunca hizmetten ve gerçekleştirilen projelerden bihaber olan AKP ilçe başkanı, cambaz benzetmesiyle sadece cehaletini değil; AKP’nin gerçekleri manipüle ederek çarpıtma tavrını sergilemektedir” sözlerine yer verdi.

KREDİ YETKİ TALEBİ YOK

Yıldız, Karabağlar Belediyesi’nin iddia edildiği gibi İller Bankası A.Ş.’den 35 milyon TL kredi kullanmak için Karabağlar Belediye Meclisi’nden yetki talebi olmadığını söyleyerek, “Belediyemiz, 5393 sayılı Belediye Kanunu içinde yer alan yasal sınırlar çerçevesinde borçlanan ve borcu çevirebilme kabiliyetinde olan bir belediyedir” ifadesini kullandı.

 

50 DÖNÜM DEĞİL 50 HEKTAR

Yıldız, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin yerleşkesiyle ilgili iddialara da cevap vererek şöyle konuştu: “İzmir Demokrasi Üniversitesi yerleşkesinin Karabağlar’da düşünülmediğini sağır sultan bilmektedir. Herkesin bildiği gibi, bu bölgenin üniversite yerleşkesi olması istemi, ilk olarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından dillendirilmiş ve savunulmuştur. Eğer bu istek dillendirilmeseydi hazine tarafından TOKİ’ye devredilen bu alan Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ranta kurban edilecek ve tamamen konut alanı olarak yapılandırılacaktı. AKP İlçe Başkanı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi için ayrılan alanın 50 dönüm olduğunu belirtmiştir. Bu rakamı biz düzeltelim, aksi takdirde söyledikleri her şey boşa gidecektir. Söz konusu rakamın ölçüsü 50 dönüm değil 50 hektardır. Aslında bu rakam da doğru değildir, üniversiteye ayrılan alan sadece 37 hektardır. Kalan 42 hektar da 4 bin 500 adet konut yapılması planlanmaktadır.”

ANADOLU’DAKİ ÜNİVERSİTELERİN ALANI

“Biz polemik değil, Karabağlar halkı için iyinin ve güzelin arayışındayız” diyen Yıldız,  “Ancak ne yazık ki  bu zihniyet yine siyasi bir rant elde etmenin peşine düşmüştür. Peki, biz neden alanın olduğu gibi yerleşke olmasını savunuyoruz? Nedeni açık. Anadolu’nun her ilinde nüfus yapısına göre bile en küçük yerleşke en az 3 bin hektardır. İlçe başkanı ve arkadaşları isterlerse, Erzurum, Van, Sivas gibi illerimizdeki üniversitelerin yerleşke yapısını araştırabilirler” ifadesine yer verdi.

Karabağlar’ın yeni konuta ihtiyacı olmadığını vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

“Karabağlar ilçemizde beş yıl içinde tamamladığımız revizyon imar planları sonucunda plansız alan kalmamıştır. Karabağlar’ımızın yeni konut alanlarına gereksinimi yoktur. Yukarıda sözünü ettiğimiz 4 bin 500 konut, yapılan plan çalışmalarının uygulamasını engelleyici bir etki yaratacaktır. Bu nedenlerle, tüm alanın bir yerleşke olarak üniversiteye tahsis edilmesini istiyoruz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ SORUNLAR

Yıldız, kentsel dönüşüm hakkında söz söylememesi gereken tek siyasi partinin AKP olduğunu savunarak, “Hangisini söyleyelim bilemiyoruz; ilçe başkanına soruyoruz: Tapusuzların tapularını devretmemekteki ısrarlarınızı mı, kentsel dönüşüm bölgesine yolladığınız şirketin ayıplarını ve yarattığı güvensizlik ortamını mı, ‘kentsel dönüşüme muvafakat ederseniz elektrik-su-doğal gaz bağlarız’ aldatmacanızı mı, her seçim öncesi hiçbir zaman gerçekleştirmediğiniz vaatlerinizi mi?  Şimdi çıkmışlar, ‘Planlara itiraz olmazsa kentsel dönüşümü yaparız’ diyorlar. Karabağlar’ın değil üç beş rantçının çıkarlarını kollamak için ortaya çıkardığınız her plana karşı olacağız. AKP ilçe başkanı sıkılarak da olsa, son olarak çıkardıkları planda yeşil alanın ve sosyal donatının yetersiz olduğunu itiraf etmek zorunda kalmış. Çok daha fazla sorun var planlarınızda ama bunu söyleyebilmeniz de bir şey!” görüşünü aktardı.

PLANI NEDEN ORTAYA ÇIKARMIYORSUNUZ?

Yıldız, 540 hektarlık bir kentsel dönüşüm alanından söz konusu olduğunu ve yedi senedir bu alanın tüm planını ortaya çıkaramadıklarını belirterek, “ Neyden korkuyorsunuz? Dilimizde tüy bitti ama her defasında küçük bir alanın planı ile ortaya çıkıyor ve hadi buyurun diyorsunuz. Hayır buyurmuyoruz, bizim bu halka, Karabağlar’a karşı sorumluluğumuz var. Her zaman olduğu gibi şimdi de tek ölçütümüz Karabağlar halkının iyiliği ve güzelliği olacak! ‘Yapamıyorsanız yerel yönetime bırakın, planları yapalım’ diyoruz ama kime ya da kimlere ne sözler verdiyseniz bırakamıyorsunuz” dedi.

Yıldız, , Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na yönelik olarak “AK Parti’den Başkan Selvitopu’na 100 gün eleştirisi” açıklamasında yer alan iddiaların hiçbir karşılığı olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:  

“Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu 100 gündür değil 2014 yılı Mart ayı sonundan bu güne yaklaşık 2 bin gündür aralıksız her gün ilçemiz için halkımızla beraber her türlü emek ve mücadeleyi göze alarak çalışmış bir belediye başkanıdır. Tüm etkinlikler kamuoyunun önündedir. Karabağlar Belediyesi’nin internet sitesine giren her vatandaş, belediyemizin gerçekleştirdiği tüm projeleri, etkinlikleri ve mali bilgileri kolayca edinebilir durumdadır. Karabağlar Belediyesi, kamuoyunda, ekonomik, siyasi ve toplumsal saygınlığı olan bir belediyedir. Belediyemiz sahip olduğu kurumsal yapısıyla övünç kaynağımızdır.”