PHOKAIA BAĞIMSIZ FİLM GÜNLERİ AÇILIŞINI YAPTI

Foça Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen ‘Beşkapılar’da 5 Gece, Phokaia Bağımsız Film Günleri dün akşam Beşkapılar Kalesi’nin mistik havasında ‘’BORÇ’’ filminin gösterimi ile başladı.


PHOKAIA BAĞIMSIZ FİLM GÜNLERİ AÇILIŞINI YAPTI

Film öncesi filmin yönetmeni Vuslat Saraçoğlu, filmin oyuncusu İpek Türktan Kaynak ve oyuncu-koordinatör Gizem Erman Soysaldı ile Kale önünde verilen açılış kokteylinde bir araya gelen izleyiciler, kalenin eşsiz atmosferinde karşı günbatımında sohbet etme fırsatı buldular.

Etkinliğe katılamayan Başkan Gürbüz yazılı olarak gönderdiği mesajında şunları söyledi;

‘’Değerli Foçalılar;

Bildiğiniz üzere eşim Seçil Gürbüz ile dünyaya getirmeyi beklediğimiz kızlarımız Öykü ve Masal’ı bu sabah saat 06.39-06.40 ‘da kucağımıza sağlıklı bir şekilde almanın sevincini yaşıyoruz. Programa katılamayacağımı sizlere belirtirken şunları eklemek isterim.

Antik Ege’nin 12 İyon Kentinden biri olan Phokaia, günümüze kadar sanatla daima iç içe olmuş, aynı zamanda birçok sanatçıya da ev sahipliği yapmaktadır. Sanat – hayat bağlamında Foça’nın kendi dokusu; natürel bir ilham kaynağının başlangıç noktası da diyebiliriz. Foça’nın 5 Bin yıllık tarihi içerisindeki bu önemli alanda, en güzel iklim ve en güzel gökyüzü altında gerçekleştirdiğimiz “Beşkapılar’da 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri ‘’ boyunca hepinize iyi seyirler, katılımcı sanatçılarımıza hayatları boyu başarılar dilerim.’’

Film sonrası soru-cevap biçiminde yapılan söyleşide seyirciler, film hakkındaki görüşlerini ve merak ettikleri soruları sordular. Sohbet havasında geçen söyleşiden memnun kalan oyuncu ve yönetmen,Beşkapılar’da 5 Gece Phokaia Bağımsız Film Günleri’ne katılan herkese teşekkürlerini iletti.