Tekirdağ Yelken2019 Türkiye Optimist Takım Şampiyonu

Türkiye Optimist Takım Şampiyonası, Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü ev sahipliğinde 18-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. Birbirinden heyecanlı geçen yarışların ardından şampiyonluğa Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü ulaştı


Tekirdağ Yelken2019 Türkiye Optimist Takım Şampiyonu

Dereceye giren takımlara ödülleri Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü Tesisleri’nde düzenlenen ödül töreniyle verildi. Törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, TYF İcra Kurulu Üyesi Melih Dilikoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Liman Başkanlığı Liman Başkan Yardımcısı Vekili Ahmet Porsuk, TuzlaYelken ve Su Sporları Kulübü Başkanı Sermet Fındık, sporcular, antrenörler, yöneticiler ve veliler katıldı.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak birbirinden önemli başarılarla dolu bir hafta yaşadıklarını dile getirirken “Optimist Milli sporcularımızın başarısının ardından LaserRadial sınıfında gelen Dünya şampiyonluğu ile bir kez daha gururlandık. Yelken sporunun gelişmesi ve daha büyük kitlelere ulaşabilmesi için bu başarılar büyük önem teşkil ediyor” dedi.

Başkan Akdurak “Tuzla’da başarılı bir şampiyonayı geride bıraktık. Mücadele eden tüm sporcularımızı, antrenörlerimizi, kulüplerimizi ve görev yapan hakemlerimizi tebrik ediyorum. Şampiyonaya ev sahipliği yapan Tuzla Yelken ve Su Sporları Kulübü başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Optimist Takım Şampiyonası’nda birinciliği Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü elde ederken ikinci Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi ve üçüncü Galatasaray Spor Kulübü Yelken Şubesi oldu. Bu sonuçlarla birlikte Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü ülkemizi Optimist Avrupa Takım Şampiyonası’nda temsil etme hakkını kazandı.