Söke'de Emeklilerden Maaş ve Zam Tepkisi

Söke Belediye Meydanı’nda bir araya gelen bir grup emekli, emekli maaşlarına yapılan yüzde 5’lik artış ve piyasadaki zamlara tepki gösterdi.


Söke'de Emeklilerden Maaş ve Zam Tepkisi

Emekli-Sen Söke Şube Başkanı Celal Gümüş, yaptığı açıklamada; gıdada yüzde 56 ve günlük yaşamda yüzde 30’u geçen enflasyon ve verilecek miktarın emeklilerin eline geçmeden biteceğini iddia etti. Eskiden iktidarların seçim öncesi zamları seçim sonrasına ertelediğini şimdi ise daha düşük zam vermek için Temmuz ayına sarkıttığı öne süren Gümüş; “Sorumlusu olmadığımız ekonomik krizin faturasını bize kesemezler, yoksullaştıran bu gidişatı tersine çevirebiliriz. Maaşlarımız iktidarın insafında değil, toplusözleşme masasında belirlenmesini istiyoruz” dedi. 

Yapılan tepki gösterisine Genel Merkez MYK üyesi Örgütlenme Daire Başkanı İbrahim Yılmaz katılım sağlayarak destek oldu ve yanlarında olan tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Partilere de teşekkür ederek Basın Toplantısını sonlandırdılar.

Emekli-sen Söke Şubesi Üyesi olan Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel de ziyaret edilerek desteklerinden dolayı teşekkür edildi.