Ak Parti İzmir’de “Muhasebe” Zamanı

Teşkilatlarda büyük ölçüde değişiklik beklenen Ak Parti İzmir’de ilçe teşkilatlarına yönelik değerlendirme çalışmalarına başlandı.


Ak Parti İzmir’de “Muhasebe” Zamanı

Ak Parti tabanında yurt genelinde büyük bir revizyon beklentisi var. Revizyon yapılacak iller arasında İzmir’inde adı parti kulislerinde sıkça dolaşıyor. Asgari 20 ilçe başkanlığının değiştirileceği kulislerde konuşulurken İzmir Teşkilatı kendi muhasebesini yapmaya başladı. İzmir İl Teşkilatı tekrarlanan İstanbul seçimleri nedeniyle ertelediği “31 Mart Yerel seçimleri değerlendirmesi” için çalışmalara başladı. Bu çerçevede ilçe ilçe ziyaretlere başlayan İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin bölge koordinatörleri ve ilçe başkanlarından ilçelere yönelik performans raporlarını almaya başladı. 

Sürekli’nin, söz konusu bu raporları Ak Parti Genel Merkezi ile değerlendirilmesinin ardından ilçelerde beklenen revizyonun yapılacağı öğrenildi. 

İlçe Başkanlarından yönetim yenileme talebi

Bu arada değerlendirme raporları sırasında bazı ilçe başkanlarından yönetim yenileme talebi geldi. Yerel seçimler nedeniyle ayrılanlar yada başka nedenlerle istifa edenlerden dolayı boşalan yönetimlerini yenilemek isteyen ilçe başkanlarının talepleri raporlama çalışmasının ardından cevaplanacak.