Foça Deniz Üs Komutanı İçin Kovuşturmaya Yer Yok Kararı Verildi

Foça Deniz Üs Komutanı Deniz Albay İskender Tunaboylu hakkında  yapılan çeşitli şikayet ve suç duyurularına  ilişkin Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Kovuşturmaya Yer Olmadığı” kararı verildi.


Foça Deniz Üs Komutanı İçin Kovuşturmaya Yer Yok Kararı Verildi

Foça Deniz Üs Komutanı Deniz Albay İskender Tunaboylu hakkında  yapılan çeşitli şikayet ve suç duyurularına  ilişkin Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Kovuşturmaya Yer Olmadığı” kararı verildi. 15 günlük itiraz süresince şikayetçilerin itiraz etmemeleri nedeniyle karar kesinleşti. Kesinleşmenin ardından bu kez şikayetçiler hakkında Alb. Tunaboylu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Geçtiğimiz Ocak Ay’ında  bir gıda şirketinin sahipleri olan  M.S. ve S.S. kardeşler tarafından Foça Deniz Üs Komutanı Dz.Alb. İskender Tunaboylu hakkında  2016 -2018 yılları arasında ki bazı faaliyetleri için Foça Cumhuriyet  Başsavcılığı’na, “Askeri Ceza Kanunu’nda düzenlenen Memuriyet Nüfuzunun Sair Suretle Kötüye Kullanılması, Şartnamaye Aykırı Mal ve Hizmet Kabul Etmek” suçunu işlediği iddiasıyla dilekçeyle şikayette bulunuldu.

4 ayrı madde halinde sunulan iddialarda; bazı firmalarla yapılan hizmet ve askeri kantinlere mal temini sözleşmelerinin keyfi olarak uygulanmadığı, naylon fatura düzenlendiği, sözleşmelerin tek taraflı ve hukuksuzca feshedildiği, firmaların zarara sokulduğu, kantin sermayelerinin azaltımı kapsamında yapılan işlerde faturaların yüksek gösterilerek kalan paralarla başka işler yapıldığı, bazı firmalardan yan teklifler alınmak suretiyle iş yaptırıldığı ve devletin zarara uğratıldığı iddia edildi.

Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan incelemede;  suçlama ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı,  isnat edilen iddialar açısından “Kamu Adına Kovuşturmaya Yer Olmadığına” karar verildiği açıklandı. Taraflara tebliğinden itibaren 15 gün içinde herhengi bir itiraz olmadığı belirtilerek kararın kesinleştiği  bildirildi.

Kararın kesinleşmesinin ardından Foça Deniz Üs Komutanı Dz. Alb. İskender  Tunaboylu’nun; hakkında kasıtlı olarak çıkarılan gazete ve internet haberlerinin silinmesi, telefonundaki tehdit içerikli ve hürriyetini kısıtlayıcı mesajların tutanak altına alınması, kendisine haksız iddialarda bulunan kişiler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılması için Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.