iPhone'ların Baş Tasarımcısı Apple'dan Ayrılıyor

Jony Ive; iMac, iPhone, iPad gibi pek çok ürünü tasarladı.


iPhone'ların Baş Tasarımcısı Apple'dan Ayrılıyor

Apple'nin iPhone, iMac ve iPod gibi birçok ürünlerinin tasarımlarında imzası bulunan ünlü tasarımcı Jony Ive, 27 yıldır çalıştığı Apple'dan ayrılma kararı aldı. Şirketin kurucusu Steve Jobs ile uzun yıllar birlikte çalışan Ive, 27 yıllık kariyerin ardından kendi şirketini kuracak. 

Ive'ın ayrılma kararı Apple tarafından yayınlanan basın açıklamasıyla dünyaya duyurulurken, sektörde ise bu gelişme 'sürpriz bir karar' olarak yorumlandı. Ive, "Değişim için doğal bir zaman. Yaklaşık 30 yıl ve sayısız projeden sonra Apple'da yarattığımız benzersiz tasarım ekibi ve kültürümüzle gurur duyuyorum" dedi.

İlk müşterisi Apple olacak

Jony Ive'ın şirketten ayrıldıktan sonra LoveFrom adlı kendi tasarım şirketini kuracağı ve ilk müşterisinin Apple olacağı belirtiliyor. Merkezi California'da olacak şirket hakkında fazla bir şey bilinmiyor. Ancak şirketin giyilebilir teknolojiye odaklanacağı belirtiliyor.

Apple hisselerinde düşüş 

Tasarımcının bu kararıyla şirketin hisseleri yüzde 1,5 oranında düştü. Şirketin değeri 9 milyar dolar azaldı. Jony Ive'ın koltuğunu bırakmasıyla birlikte Apple'ın bu pozisyona yeni birini ataması beklenmiyor.

Şirketin, Endüstriyel Tasarım Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Evans Hankey ve İnsan Arayüz Tasarımı Başkan Yardımcısı Alan Dye'ı bu göreve ataması bekleniyor.

Birleşik Krallık vatandaşı Ive, 2012'de İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth tarafından şövalyelikle ödüllendirildi ve ‘Sir’ unvanı bulunuyor.