DİSK/Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubede Yeni Yönetim Belirlendi

Bayraklı Belediyesi'nde örgütlülüğü olan Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubesi 2. Olağan Genel Kurulunu yaptı.


DİSK/Genel-İş İzmir 6 No'lu Şubede Yeni Yönetim Belirlendi

İzmir Bayraklı Belediyesinde örgütlü olan DİSK/Genel-İş İzmir 6 No’lu Şube, 2. Olağan Genel Kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Yaklaşık 1250 üyesi olan sendika genel kurulunda seçimlere iki listeyle girildi. Kurulda 165 delegeden 153’ü oy kullandı.

Seçimde kırmızı liste adayı Kerim Öncü 65 oy alırken, beyaz listenin adayı Değer Yıldız 93 oy alarak Genel-İş 6 No’lu Şubesinin yeni başkanı oldu.

Yeni Başkan Yıldız, "Kongre oldukça coşkulu geçti. Yeni yönetimi belirlemek isteyen ve destekleyen işçilerin örgütlülüğü görülüyordu. Sendikal anlamda yaşanan sıkıntılar yeni yönetime ihtiyaç duyulmasına neden oldu. Çalışmaya başladığımız günden beri şunu söyledik; biz örgütlü ve bilinçli bir yapı oluşturmak istiyoruz. Sendikayla bütünleşen, omuz omuza hareket eden bir yapı kurmak istiyoruz" dedi.

Yeni yönetimle beraber mazbatalarını aldıklarını ifade eden Yıldız, "Seçimlerden sonra Bayraklı'daki arkadaşlarımızı ziyarete başladık. Sıkıntılarımız çok. KHKlı arkadaşlarımız da var. 6 No'lu Şubemizi gerçek anlamda bilinçli bir işçi sınıfı sendikası haline getirmek için çalışacağız. Örgütlü arkadaşlarımızın, işçi dostlarımızın sosyal haklarının teslim edilmesi noktasında da bir planımız var. 2020'de de hazırlıklar sonucunda toplu sözleşme masasına oturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İşte Yeni Yönetim!

Değer Yıldız(Şube Başkanı)

Muhsin Akıcı(Şube Sekreteri)

Gürkan Başbay(Mali Sekreter)

Maşallah Baran(Yönetim Kurulu Üyesi)

Burcu Karahan(Yönetim Kurulu Üyesi)