Turizmdeki Bayram Hareketliliği 10 Milyar Liralık Hacim Yaratacak

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinde iç turizmdeki hareketlilik ve yüzde 100’e varan doluluklar Ege’deki otellere bayram ettirdi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, bu bayramda 8 milyonu aşan insanın turizm hareketliliğinin 10 milyar lirayı bulan bir hacim yaratacağını söyledi.


Turizmdeki Bayram Hareketliliği 10 Milyar Liralık Hacim Yaratacak

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinde iç turizmdeki  hareketlilik ve yüzde 100’e varan doluluklar Ege’deki otellere bayram ettirdi. Erken rezervasyondan yararlanan vatandaşlar bayramda ekonomik tatil avantajı elde etti. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, bu bayramda 8 milyonu aşan insanın turizm hareketliliğinin 10 milyar lirayı bulan bir hacim yaratacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan 18 Nisan’da yaptığı yazılı açıklamayla Ramazan Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarıldığı duyuruldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 03 Haziran 2019 Pazartesi yarım gün, 07 Haziran 2019 Cuma tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin  Cumhurbaşkanlığı kararı turizm sektöründe ve tatile çıkmayı bekleyen vatandaşlarda memnunluk yarattı.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, bayram tatilinin dokuz güne çıkaran kararın bir buçuk ay önce açıklanmasının turizm sektörünü olumlu etkilediğini söyledi. İşler, “Bu kararın yansıması olarak iç turizm hareketlendi  ve tesislerimiz yüzde 100 doluluklara ulaştı. Vatandaşlarımız dokuz günlük sürede hem aile ziyaretlerini yapma hem de tatillerini planlama şansı elde etti” dedi.

Ege kıyılarında az yer kaldı

Havaların güzel gitmesinin tatil planlarını etkilediğini ifade eden İşler, "Vatandaşlar adeta yaz tatili sezonunu açtı, Akdeniz ve Ege kıyılarına akın etti. Bu tatil döneminde de kuzeyde Asos’tan başlayıp güneyde Fethiye’ye uzanan ve Ege rivyerası diye adlandırdığımız bölge tatilcilerden büyük ilgi gördü. Ege’nin kıyı kesimlerinde herkese ve her keseye hitap eden otellerde pek az yer kaldı. İki üç gün soluklandıktan sonra Yunan adalarına geçebilme şansı, Ege’nin tercih edilme nedenlerinden biri" dedi.

İşler, yaşam tarzı, gastronomisi, sağlıklı mutfağı, turizm çeşitliliği ve çok seçenekliliğin yerli turistlerin Ege’yi tercih etmesinin başlıca nedeni olduğunu vurguladı. Bu bayramda 8 milyon insanın hareketlilik içinde olacağını ve ekonomide 10 milyar lirayı aşan bir  hacim oluşturacağını belirten İşler, “Bu hacmin yaklaşık 4 milyar lirası Ege’de oluşacak” ifadesini kullandı.

Erken rezervasyon daha çok ilgi görüyor

İşler, "Tüm oteller Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladılar. Bayram eğlence programlarını hazırlayan tesisler misafirlerini bekliyor. Bayram program ve paketleri erken rezervasyondan yararlananlar için çok avantajlı oldu. Vatandaşlarımız erken rezervasyona daha çok ilgi göstermesi Türk turizminin doğru yolda olduğunun da göstergesi. 54 sektörü besleyen, istihdama katkısı, sağladığı döviz girdisiyle turizm sektörünün yükselişi artık endüstri olduğunun işareti" dedi.

İşler, gelişimini ve ekonomiye olumlu etkisini sürdüren turizm sektörünün tüm zamanların en iyi yılını yaşayacağını söyledi. İşler, bayram bereketini tüm sezonda yaşamasını dilediklerini sözlerine ekledi.