Başkan Aksoy, “19 Mayıs, Demokrasi Fişeğini Ateşlemiştir”

Menemen’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı neşeyle ve coşkuyla geçti. Bölgeye ait halk oyunları ve türkülerle başlayan etkinlik, Türk Halk Müzikleri ezgileriyle son buldu. Başkan Aksoy, günün anlam ve önemine ilişkin Atatürk’ün sözünü hatırlatarak, “Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz.


Başkan Aksoy, “19 Mayıs, Demokrasi Fişeğini Ateşlemiştir”

Tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist ve işgalcilere karşı kutsal isyanı başlatmıştır. 100 yıl önce Ulu Önderimizin yaktığı meşale bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına sebebiyet vermiştir. Her gün söylediğim gibi bugün yine söylüyorum, İyi ki Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dedi.

GALATASARAYLILARA ÇİFTE MUTLULUK

Etkinlik sırasında Galatasaray’ın şampiyon olmasıyla beraber sokağa dökülen yüzlerce Menemenli’yi selamlayan Başkan Aksoy Etkinliğin açılış konuşmasını şu sözlerle başlattı, “Bugün 19 Mayıs 1919 Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılı kutlanırken aynı zamanda Galatasaraylı arkadaşlarım çifte bayram yapıyor. Tüm Galatasaray’lı arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde konuştu. Taraftarlardan gelen ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganına Başkan Aksoy’da katıldı ve ‘Hepimiz Mustafa Kemal’in askerleri ve yoldaşlarıyız”dedi.

“YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE”

“Ülkemiz için en önemli gündeyiz” diye konuşan Aksoy, “ Tam 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist ve işgalcilere karşı kutsal isyanı başlatmıştır. 100 yıl önce Ulu Önderimizin yaktığı meşale bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına sebebiyet vermiştir.19 Mayıs gününden itibaren dünyada daha önce hiç olmamış bir şey gerçekleşti. O gün, Türkiye’de milli demokratik ortamın ilk fişeği ateşlenmiş oldu. Ardından halk evleri, köy enstitüleri ve Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu. Böylece Atatürk devrimleri Türkiye’de bir filiz ve yeni doğan çocuk gibi kendini gösterdi. İşte aslında biz bugün tam bağımsız Türkiye’nin bağımsızlığını kutluyoruz. Bizler de Atatürk’ün evlatları olarak bugün şu şekilde haykırıyoruz; Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye.‘” ifadelerini kullandı.

Başkan Aksoy’un açılış konuşmasının ardından etkinlik şu şekilde devam etti; Mustafa Seven THM ve TSM Korosu, Menemen Anadolu Lisesi Öğrencisi solist Burçin Dağdelen ve 3 deyiş sahnesi, Zeybek Ekibi Menemen Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisi, Menolika Pop Grup Konseri, THM Solist Arzu Mumcu konseri ve Trakya Ekibi Menemen Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisi.