Konak'tan Göksu'ya: Yunan Olmak da Ayıp Değil, Pontus da...

Volkan Konak, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun Trabzon'la ilgili sözlerine tepki gösterdi. Konak, "Yunan olmak da ayıp değil, Pontus da... Lakin ırkçı olmak büyük terbiyesizliktir" dedi.


Konak'tan Göksu'ya: Yunan Olmak da Ayıp Değil, Pontus da...

AK Partili Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul’da katıldığı bir iftar programında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için “Ne dedi Yunan medyası, ‘İstanbul’u Yunan kazandı’ diyor. Bir dakika ya bu arkadaş nereli, CHP’nin adayı nereli? Nasıl oldu Yunan medyası, ‘İstanbul’un Yunan kazandı’ dedi bir ses çıkmadı? Olay büyük, hesap büyük kardeşlerim” ifadelerini kullandı.

 

Tevfik Göksu’nun sözleri tepki çekti. Trabzonlu sanatçı Volkan Konak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yunan olmak da ayıp değil, Pontus da… Lakin ırkçı olmak, patavatsız olmak, 3-5 oy için ‘Trabzonlu Yunan kökenlidir’ diye ima etmek büyük terbiyesizliktir. Biz vatan sevgimizi kimseye sorgulatmayız evelallah. Belediye başkanı işine baksın, büyük laf etmenin altında kalır sonra” ifadelerine yer verdi.

LERMİ: ‘KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI’ DİYENİN CENAZESİNDE BULUŞTULAR

Trabzonlu şarkıcı Apolas Lermi de Göksu’ya Twitter paylaşımıyla tepki gösterdi. Lermi, “Bir Trabzonlu yobazlığa boyun eğmeden başarılı oluyorsa onların gözünde ‘Yunan, Pontus, falan-filan’ oluyor… Zamanında beni de ‘Pontusçu Şarkıcı’ diye manşetlere taşıyan yine bu yobazlardı… Oysa ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen kişinin cenazesinde buluşan onlardı…” dedi. (HABER MERKEZİ)

Yunan olmak da ayıp değil, Pontus da.. Lakin ırkçı olmak, patavatsız olmak, 3-5 oy için "Trabzonlu Yunan kökenlidir" diye ima etmek büyük terbiyesizliktir.

Biz vatan sevgimizi kimseye sorgulatmayız evelallah. Belediye başkanı işine baksın, büyük laf etmenin altında kalır sonra.

— Volkan Konak (@VolknKonak) May 15, 2019

 

Bir Trabzonlu 
yobazlığa boyun eğmeden
başarılı oluyorsa
onların gözünde 'Yunan, Pontus, falan-filan' oluyor..

Zamanında beni de
'Pontusçu Şarkıcı' diye manşetlere taşıyan yine bu yobazlardı..

Oysa
'Keşke Yunan kazansaydı' 
diyen kişinin cenazesinde buluşan onlardı..

— Apolas Lermi (@apolaslermi) May 15, 2019

 

Trabzonluların ve Karadenizlilerin kökenini, vatanseverliğini ve milliyetçiliğini sorgulamak; kazanmak için her yolu mübah gören siyasetin zavallısı ve şarlatanı Göksu ve onun zihniyetindekilerin hakkı ve haddi değildir.
Türkiye'nin T’si Trabzon, Trabzon’un TR’si Türkiye’dir.

— Koray Aydın (@korayaydintr) May 15, 2019

 

Tevfik Göksu; biraz utan, sıkıl, Allah’tan kork! Nedir bu, ne demek ‘Yunan kazandı!”. 
Sizde zerre kadar insaf, vicdan, insanlık kalmamış. Yazık!@mt_goksupic.twitter.com/3oblJ57dQR

— Mehmet Bekaroğlu (@MBekaroglu) May 14, 2019