Başkan İduğ’dan “Altın Bilezik Projesi”

Bornova Belediyesi ile sanayiye ara eleman yetiştirecek.


Başkan İduğ’dan “Altın Bilezik Projesi”

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,  İzmir 3. Sanayi Sitesi’nin Geleneksel Kuru Fasulye Günü’nde sanayi esnafına yönelik projelerini anlattı. Ara eleman sıkıntısına dikkat çeken Başkan İduğ, Altın Bilezik Projesi ile bu soruna çözüm olacaklarını söyledi. Dr. Mustafa İduğ, “Esnafın önündeki engelleri kaldıracak, kazancını arttıracak her türlü girişimin destekçisi olacağıma söz veriyorum” dedi. İzmir 3.  Sanayi Sitesi Başkanı Yalçın Dönmez ise İduğ’un çalışkan kimliğini belediye başkanlığı süresinde de göstereceğine inandığını ifade etti.

 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 3. Sanayi Sitesi’nin her ay geleneksel olarak düzenlediği Kuru Fasulye Günü’nde esnafla bir araya geldi. Anlamlı buluşmada Başkan İduğ, sanayi sitelerine yönelik projlerini anlattı.

 

Esnafın kazanması çok önemli

 

Konuşmasına; “5 yıllık görev sürem içinde 60 ay var. 60’ında da buraya kuru fasulye yemeye gelip sizlerle birlikte olacağım” diye başlayan Başkan İduğ, ben değil, biz vurgusu yaptı. Daha önce yaptıkları görüşmeyi hatırlatan Dr. Mustafa İduğ, “İçinizden çıkmış biri olarak bu işlerin sadece benimle değil, bizimle olacağını ifade etmiştim. Belediyemizi ziyarete geldiğinizde merkezi bu bina olacak şekilde Sanayi Siteleri Başkanlar Kurulu oluşturulması kararı almıştık. Bu kurul Bornova Belediyesi ile Bornova’daki sanayi siteleri arasındaki ilişkileri kuracak. Temizlik ve yol gibi temel hizmetlerin yanısıra hurda araçların kaldırılmasından yeni sanayi sitelerinin kurulmasına kadar uzun bir yolculuk. Esnafın önündeki engelleri kaldıracak, kazancını arttıracak her türlü girişimin destekçisi olacağıma söz veriyorum” dedi.

 

Ara eleman yetiştirmeliyiz

 

Bornova’nın bir sanayi kenti olduğuna vurgu yapan Dr. Mustafa İduğ, esnafın yaşadığı ara eleman sıkıntısına dikkat çekerek, “Bu işlerin ve işletmelerin devam etmesi için yeni ustalar yetiştirmemiz gerekiyor. Yerel yönetimler olarak destek vermeliyiz. Bornova Belediyesi olarak elimizde 20 binin üzerinde cv var. Bunları ihtiyaçlarınıza göre sizlere yönlendireceğiz. Firmalar ile görüşürek ihtiyaçlarına meslek edindirme kursları açacağız. Bu projenin adı da ‘Altın Bilezik’ olacak” diye konuştu.

 

Başkan İduğ’a güveniyoruz

 

İzmir 3.  Sanayi Sitesi Başkanı Yalçın Dönmez ise Mustafa İduğ’un çalışkan kimliğini belediye başkanlığı süresinde de göstereceğine inandığını belirterek şöyle konuştu: “Ülkemize hizmet etmek isteyen insanların işinin çok zor olduğunu biliyorum. Sayın başkanımızın bu zorlukların üstesinden geleceğine inancımız tamdır. Yaptığınız ve yapacağınız çalışmalardan dolayı sizleri şimdiden tebrik ediyorum. Görev süreniz boyunca her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isterim.”