CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Yapılan Saldırıyı İzmirliler Konak Meydanı’nda Protesto Etti

Ankara Polatlı'daki şehit cenazesinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı binlerce İzmirlinin katılımıyla protesto edildi. Konak Saat Kulesi önünde toplanan İzmirliler saldırıya tepkilerini “barış ve demokrasi” sloganlarıyla gösterdi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Yapılan Saldırıyı İzmirliler Konak Meydanı’nda Protesto Etti

Alandaki topluluğa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu memlekette kardeşlik, demokrasi, Mustafa Kemal, emek, mücadele etmeyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Bilmedikleri bir şey var. Biz tohumuz. Bir gider bin geliriz. İzmir’de biz o bedeli ödemeye sonuna kadar razıyız” dedi.

 

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda toplanan gelen binlerce İzmirli önce şehitler anısına saygı duruşunda bulundu, ardından İzmir Marşı’na eşlik ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Buluşmaya İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Kani Beko, Atilla Sertel, Murat Bakan, ilçe belediye başkanları, CHP İl Başkanı Deniz Yücel,  İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, sendikaların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve  vatandaşlar katıldı.

 

Soyer, “Bir gider, bin geliriz”

Meydandaki İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınayarak,  “Genel Başkanımıza daha önce Artvin’de de bir saldırı yapıldı. PKK’lılar saldırdı, yobazlar saldırdı. Çünkü bu memlekette kardeşlik, demokrasi, Mustafa Kemal, emek mücadele etmeyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz. Bilmedikleri bir şey var. Biz tohumuz. Bir gider bin geliriz. İzmir’de biz o bedeli ödemeye sonuna kadar razıyız. Çünkü biliyoruz ki önümüz aydınlık, önümüz pırıl pırıl bir gelecek ve oraya hep beraber, el ele kol kola yürüyeceğiz. Bunu da yanlarına bırakmayacağız; elbet hesabını soracağız” diye konuştu.  

 

Yücel, “Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı istifa etmeli”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınamak için Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 vilayet için hazırladığı basın açıklamasını okudu. CHP’nin her bir üyesinin hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı ayakta olduğunu ve ayakta durmaya devam edeceklerini belirten Yücel, “Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek ‘bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı’ son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz! ‘Gün kızgın demiri soğutma günüyse’ herkes de buna göre davranmak zorunda. Ancak demiri bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmak zorundadır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru var. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş oldukları sözler dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Mustafa Kemal Atatürk’e,  demokrasiye,  cumhuriyete,  barışa ve hoşgörüye sahip çıkan İzmirlilerle, vatanımıza,  milletimize,  cumhuriyetimize ve tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve onun değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

 

İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel, Kani Beko, Murat Bakan ve İyi Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da kısa bir konuşma yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınadı, faillerin bulunması taleplerini dile getirerek, ülkenin kutuplaşmasına izin vermeyeceklerini belirtti.