CHP’ye Hakaret RTÜK Gündeminde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Akit TV'de CHP'ye hakaret içeren bir fıkra anlatılmasını Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gündemine taşıdı. Geçtiğimiz günlerde "Vizyon" isimli bir programda, konuklar arasında yer alan Dr. Mehmet Hakan Sağlam, anlattığı "fıkra" ile CHP'ye hakaret etti. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de, yayın nedeniyle kanala ceza verilmesini istedi.


CHP’ye Hakaret RTÜK Gündeminde

Mehmet Hakan Sağlam isimli konuğun anlattığı fıkranın ve yaptığı benzetmenin toplumda nefret duyguları oluşturacak nitelikte olduğunu ifade eden Sertel, “Söz konusu yayın, 6112 Sayılı Yasa’nın Yayın Hizmeti İlkelerinin belirlendiği 8. Maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde ifade edilen, ‘Medya hizmet sağlayıcılar, ırk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz’ ve (ç) bendinde belirtilen, ‘Yayınlar kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez’ ilkelerinin açık ihlalidir. Akit tv kanalında yayınlanan bu ifadeler yasa maddeleri doğrultusunda değerlendirilerek yaptırım uygulanmalıdır” dedi.

İŞTE O FIKRA!

Anka Teknoloji Üniversitesi Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam, Vizyon isimli programda anlattığı ve CHP’ye hakaret ettiği fıkra şöyle:

 "Bir kilise varmış. Kilisenin tepesinde bir çan, üstünde de bir haç. Bir karga geliyormuş her gün pisliyormuş oraya. Papaz da her gün temizliyormuş. Papaz, canından bezmiş ve Vatikan’a mektup yazmış. Vatikan’dan kargayı öldürme diye cevap gelmiş. Vatikan, Haç’ın yanına bir tas şarap koy. Kuş geldiği zaman şarabı içer ve bayılır demiş. Papaz da Haç’ın yanına şarabı koyuyor ve karga gelince şarabı içip, bayılıyor. Papaz kargayı yakalayınca ‘Müslüman olsan şarap içmezsin, Hristiyan olsan Haç’a pislemezsin. Neysin sen?’ diye soruyor. Karga da ‘Ben CHP’liyim’ diyor.”

Bu fıkranın ardından sunucu Halis Özdemir'in “Bu da çok ağır oldu” dediği ve hep birlikte güldükleri görüldü.