Mağduriyeti Oluşturanların Laf Söylemeye Hakkı Yoktur

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül sosyal medya hesabından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i, "KHK'lı öğretmenleri zabıta olarak görevlendireceği" yönündeki açıklamaları nedeniyle tepki göstermesine, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’dan sert bir cevap geldi. Bayır, AKP'nin ayrımcı dil ve tutum sergilemeye devam ettiğini belirterek, ‘’Sanırım, Aydın Şengül iktidar partisinin İzmir’deki İl Başkanı olduğunu unuttu.


Mağduriyeti Oluşturanların Laf Söylemeye Hakkı Yoktur

İnsanları ötekileştirmekten, ayrıştırmaktan, eleştirmekten başka bir şey yapamaz oldular. Bizler; kin ve nefret dilini kullanmıyoruz. 17 yılda, siyasetin üslubunu AKP kötü yönde değiştirdi. Şu söylemlerin çirkinliğine bakar mısınız? Mağduriyeti oluşturanların laf söylemeye hakkı yoktur ‘’ Dedi.

Haksızlık Karşısında İntihar Eden Masum Vatandaşlarımızı Unutmadık

AKP'nin, tüm uyarılarımıza rağmen, kendi kişisel hırs ve ikballeri için hatalar yaptığını, bunun sonucunda da yaşanan travmayı kapatmak için büyük mağduriyetler yaşattığının altını çizen Bayır, "Türkiye Büyük Milet Meclisine gece yarıları; apar topar geçirdikleri torba yasalarla, kendilerine biat etmediklerinden dolayı Kanun Hükmünde Kararnamelerle işlerinden atılan öğretmenlerimizi ve bu öğretmenlerimizin içinden, yapılan haksızlığı kaldıramayıp intihar edenleri bizler unutmadık. Sen merak etme Şengül, biz ne FETÖ’cüyü nede PKK’lıyı partimizin içine sokmayız. O işleri sizin partiniz yapar. Sizde biliyorsunuzki; birçok öğretmenimizi terörle ilgisi olmadığı halde, sadece size biat etmedikleri için, torba yasalarla işlerinden ettiniz. Yani kurunun arasında yaş olanı da yaktınız.Sayın Soyer’in kastettiği öğretmenler onlardır. Kurunun yanında yaşta yakılmıştır. Yani terör örgütü ile ilgisi olmayanlar, sadece AKP karşıtı diye okuldan uzaklaştırılmıştır. Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün biraz daha derinleşiyor, biraz daha vatandaşın canını yakıyor. İşsizlik almış başını gitmiş, mutfaktaki tencere de yangın var, tüm bunların konuşulması ve çözüm üretilmesi gerekirken iktidar partisi tüm bu süreçlerin üzerini örtmek için farklı yollar deniyor. Bırakın artık CHP ile uğraşmayı, bırakın artık; Paparazzi elemanları gibi, nereden ne bulsak da şu CHP’ye sataşsak tavırlarını…  Hala farkında değiller. ' Güneş balçıkla sıvanmaz.' Cumhuriyet Halk Partisi içinde ne FETÖ’cü olur, ne PKK’lı" dedi.

 

Bu Söylem Sadece Tunç Soyer'e Değil Oy Veren Vatandaşımıza da Söylenmiştir

Cumhuriyet Halk Partisinin kuruluşun ve kurtuluşun partisi olduğunu belirten Bayır, "Halkın oyu ile seçilmiş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında böyle yakışıksızca söylemler, sadece Tunç Soyer’e değil, kendisini Başkan olarak seçenlere de söylenmiştir. Bunu doğru bulmuyorum.  Herkes görevini yapsın. Ülkeyi maalesef kötü yönettiler ve bunun korkusuyla hareket ediyorlar. Ne şekilde saldıracaklarını şaşırmış durumdalar. Ne yaparlarsa yapsınlar, halkımız kendilerine gereken cevabı 31 Mart'ta verdi. Belediyecilikte artık haramicilik dönemleri bitiyor. Saltanatları sona eriyor. Bu yüzdendir ki, son çırpınışlarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar" diyerek sözlerini bitirdi.