İstanbul'da Sonuç Net

Daha sayım bitmeden Binali Yıldırım’ın 3 bin oy farkla seçimi kazandığını ilan eden iktidar, İmamoğlu için ise bahane bulma gayretinde. Erdoğan, seçim yenilgisini kabullenmek istemese de muhalefet net..


İstanbul'da Sonuç Net

AKP geleneği, 25 yıldır yönettiği ve rantından beslendiği İstanbul’u bırakmamak için tüm gayretini gösteriyor. Sadece bir hafta içindeki açıklamaları art arda koymak bile hukuksuzluğu gözler önüne sermek bakımından yeterli. Halkın iradesini gasp etme girişimine Erdoğan’dan da destek gelirken muhalefet ise net: Seçimler yapıldı ve bitti, İmamoğlu kazandı.

 

YÜZDE 95’İ GEÇTİ

İstanbul’da yapılan geçersiz oy sayımı, dün gazetemiz baskıya girdiği saatlerde yüzde 95 seviyesini geçmişti. Ekrem İmamoğlu, dün konuya dair verdiği son bilgide AKP’li Binali Yıldırım ile arasındaki farkın 15 bin 500 olduğunu açıkladı.

MAZBATAYI VERİN

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve partinin avukatlarıyla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını belirterek mazbatasının verilmesi için İstanbul İl Seçim Kurulu’na dilekçe verdi.

ERDOĞAN KABULLENMİYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise dün yaptığı açıklamada, kazanamayınca seçimin usulsüzlükle dolu olduğunu iddia etti. “Usulsüzlükler bazı değil neredeyse bütünü usulsüz” diyen Erdoğan, “Bazı televizyon, kamera tespitleri var. Nerede, ne gibi yolsuzluklar yapılmış, boş alanlarda, tarlalarda, adreslerde nasıl oy kullanılmış görmekteyiz. 13-14 bin oy farkla kimsenin kazandım deme hakkı yoktur. Bu kadar az bir farkla seçimin kazanılması halkı rahatlatmaz. 13-14 bin oy farkla seçimi kazandım havasına kimsenin hakkı yoktur” dedi. Erdoğan, yasal itiraz süreçlerini beklemek gerektiğini söyledi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da, dün yaptığı açıklamada, usulsüzlük iddialarını yinelerken “Bizim yaptığımız sandıktan çıkanı kabul etmemek değil. Sandığa ne girdiyse girdiği şekilde çıkması ve kayıtlara da öyle geçmesidir” iddiasında da bulundu.

HAFIZADA NELER VAR?

Erdoğan’ın bu sözlerinin yanıtı için muhalefete bakmaya dahi gerek yok. Dün 14 bin oyu ‘az’ gören Erdoğan, geçmişte 1 oyla bile seçimin kazanılabileceğini söylüyordu. Erdoğan, 13 Eylül 2017’deki konuşmasında, “Seçimde başarı çıtamız asgari yüzde 50 artı 1 oy elde etmektir” demişti.