Martta Yirmi Oyun Toy İzmir Sahnesinde

İstanbul’dan hemen sonra İzmir turnesine çıkan “Benimle Gelir misin?”, “Hipomani”, “İsimsiz”, “Tırnak içinde hizmetçiler” ve “Yüzyılın evi” tiyatro severler ile Toy İzmir’de buluşuyor.


Martta Yirmi Oyun Toy İzmir Sahnesinde

Her ay en az on altı oyuna ev sahipliği yapan Toy İzmir sahnesi bu ay yirmi farklı oyunla drama, komedi, müzikal, fiziksel tiyatro örneklerini sahnesine taşıyor. Mart ayında İtirazım Var Masallara, Shakespeare Öldü, Aş Bunları, Benimle Gelir Misin.?, Thom Pain, He-Go, Oyunda Sınır Yok(ÇocukOyunu), Tehlikeli Oyunlar, Gloria, Bir Avuç Kül, Şatonun Altında, İsimsiz,Yılın En İyi Kadın Oyuncusu, Dirmit, Tırnak İçinde Hizmetçiler, Ölmez Ağaç Efsanesi(ÇocukOyunu), Yalnızlar Kulübü, Yüzyılın Evi, Trom ve Son Zenne perde diyecek oyunlar.

Toy Tiyatro’da oyun izlemek sinemaya gitmek kadar kolay, oyuna gelmeden önce sadece rezervasyon yapıp, oyuna geldiğinizde biletinizi alıp, İstanbul da yer bulamadığınız oyunları izleme imkanı yakalıyorsunuz. Alışveriş merkezinin rahatlığında, otopark derdi olmadan İzmir’in en merkezi noktasında, Ege Perla’da yaşadığınız bu sanatsal konforu kaçırmamalısınız.

TOY;  Tiyatro Oyunculuk ve Yazarlık üçgenin buluştuğu, tiyatroya tam anlamıyla hizmet eden bir mekan. Atölye çalışmalarının yapıldığı  tiyatro sanatı ile buluşmak isteyenler için İzmir’de vazgeçilmez bir merkez oldu.

Biletlerin biletix ve gişeden satıldığı Toy Tiyatro’nun @toyizmir sosyal medya hesaplarında ve www.toyistanbul.com web sitesinde aylık programı ve oyunlarla ilgili geniş bilgiyi bulabilir bilet satın alabilirsiniz.

Toy Tiyatro’nun Mart programı birbirinden iyi oyunlarla dolu. Sezonun yeni oyunlarından “Benimle Gelir Misin?” 6 Mart Çarşamba İzmir izleyicisi ile buluşacak. Metni, rejisi, oyunculukları ile sezonun seyredilmesi gereken oyunlarından. İki kadın, iki şehir, iki ülke gerçeklerini anlatan oyunda. “Umut ve Janina, 2013'te İstanbul'da tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Sanki bin yıldır tanıyorlardır birbirlerini. Janina, Umut'un onun yanına, Berlin'e taşınmasını ister. Beş yıllık gelgitlerde yorulan ilişki, iki şehrin bedenlerde ve belleklerde yetiştirdiği değişmeyen hisler, ama bununla beraber Umut'un ve bu ülkede yaşayanların deneyimlediği sürekli değişen ülke koşulları, onları bir karara götürecektir.”  Köklerimiz ne kadar derinde? Ev mi, yuva mı? Zaman her yerde aynı mı? Mücadele mi, aşk mı? diyecekler.

20 Mart Çarşamba  sahne alacak diğer oyun “İsimsiz” Kavim Tiyatro’nun bir oyunu.  Alman yazar Tilla LİNGENBERG'in kaleme aldığı ve Ebru TARTICI BORCHERS'in sahneye koyduğu; "İsimsiz" ikili ilişkilerden, hayattan ve içinde yaşadığımız toplumdan beklentilerimiz, karşıdakinin gözünden kendi gerçekliğimiz, karar verebilmek ve harekete geçmek gerektiğinde yitirilen cesaretimiz gibi soru ve sorunlarla bizi karşı karşıya getiriyor. Yazarın, bu kimin özgürlüğü mottosundan hareketle yola çıkıp, gecenin sonunda bizi daha büyük sorunlarla baş başa bırakan oyun, Eylem YILDIZ ve Burak ALTAY'ın oyunculuklarıyla zenginleştirdikleri iki ayrı dünyada, dört ayrı ruhun yolculuğunu anlatıyor.

 

Ve Kasım ayından beri her ay İzmir’e turneye gelen Yalnızlar Kulübü kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Oyuncuların performanslarının yanında dekorun başarısı oyun ile ilgili en çok konuşulan konulardan biri. Kaya Akkaya, Devin Özgür Çınar, Olgu Baran Kubilay, Umut Kurt, Ceren Taşçı ve Duygu Yetiş; TOY İstanbul ve B Planı’nın ortak yapımcılığında sahnelenen tiyatro oyunu “Yalnızlar Kulübü”nde buluşuyor. Sami Berat Marçalı’nın yazıp yönettiği ve bir kişisel gelişim kursunun on haftalık serüvenini mercek altına alan oyunu “Yalnızlar Kulübü”; 27 Martta Çarşamba akşamı TOY İzmir Ege Perla’da 4. Kez sahnelenecek. “Her şeyden çok sıkıldın. Hiçbir şeye yeterince dürüst olamıyorsun. Aynaya bakıyorsun, gördüğün tek şey yapayalnız bir sen. Yaşamanın anlamını kaybettin. Yaşamın hiçbir amacı yok senin için. İşte; “Hayat ritmini bul” seni bekliyor o zaman! Hayat ritmin mi kayboldu? Ya da hayatına ritim mi katman gerek? On hafta. Haftada iki dersten toplam yirmi ders. Sonra her şey çok daha güzel olacak. Bu bir deneyim. Hep beraber sıfır noktasından başlıyor ve bu deneyimin bizlere sunduklarıyla şahsi haritalarımızda kayboluyoruz.”

 

Ege Perla 2. katta yer alan TOY Tiyatro da başlama saati 20.00 olan oyunlara ait biletlerin gişeden satış fiyatı Tam 50  TL ve Öğrenci 30 TL ‘dir.