YILMAZ'dan Tüm Emeklilere Davet

İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi (İHAM/AİHM) DİSK üyesi Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) tarafından 2008 yılında yapılan ve Emekli-Sen’in kapatılmasının İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin ihlali olduğu yönündeki başvuruyu (31846/08) reddetti. Mahkeme’nin 2. Dairesi 10 Nisan 2018’de yaptığı toplantıda Emekli-Sen’in Haziran 2008 tarihli başvurusunu karara bağladı ve karar 17 Mayıs 2018 tarihinde kamuoyuna açıklandı ve yazılı olarak iletildi.


YILMAZ'dan Tüm Emeklilere Davet

Üzerinden 8 aydan fazla süre geçmiş olmasına rağmen kararın muhatapları tarafından öğrenilememiş veya kamuoyuna yansıtılamamış/tartışılamamış olması ciddi bir eksiklik olarak görünüyor. Bu karar DİSK’e ulaşmadı mı? Yoksa ulaştı DİSK ilgilenmedi mi?

Daha Önce kapatılan Emekli sendikaları AHİM’in kararı ile yeniden açılmasının önünde bir engel kalmadı. AHİM in bu kararının ardından DİSK’e bağlı ülke genelinde ki çok sayıda sendika birleşerek ‘Tüm Emekliler Sendikası’nı kurdular. Kurulan bu sendika hiçbir Federasyona bağlı değil, zaman içinde DİSK’e girecekleri konuşuluyor.

AHİM’den çıkan karar şu şekilde;

AİHM söz konusu kararıyla Emekli-Sen’in kapatılmasının İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’nin ihlali olduğu yönündeki başvuruyu (31846/08) reddetti. AİHM kararı, emeklilerin örgütlenme ve toplu eylem haklarını tescil etmekle birlikte bunun sendika adı altında olmamasının hak ihlali olmadığını söyleyerek şaşırtıcı ve sınırlı bir yorum yapıyor.

 

Tüm Emekliler Sendikası MYK üyesi ve Örgütleme Daire Başkanı İbrahim Yılmaz konuyla ilgili şunları ifade etti;

Yaşar Varol kardeşim; Yeni Sendika kurmaya kalkıyorsunuz, birde Disk'e bağlı diyorsun? Bir konfederasyona üye olma başvurusu olacaksa önce o sendikanın ve daha sonra başvuru yapılacak Konfederasyonun Genel kurul kararı gerekli..

Veli Sen'in devamıyız diye hala Disk üyesi olarak mı kendinizi ve de etrafınızdakileri avutma veya etkilemeye mi çalışıyorsunuz? Ne adına veya hangi kararla Disk üyesiyiz diyorsunuz? Hala içinizden birileri Emeklilere değil, kendine Sendika veya zaman geçirecek bir kurumsal yer arayışında galiba? Biz bu koşullardan geçtik ve sözde Devletin yargı kararıyla kapattık dediği Tüm Emekliler Sendikamızı (Tüm Emekli- Sen'i) hayır kapatamazsınız diyerek tam iki yıl önce yaptığımız başvuru ile meşru ve hukuksal zemine taşıdık ve tüm ülke genelinde örgütsel sürecimizi binlerce üyelerimizle oluşturduk, kurumsal yapımız gelişti ve kabul gördü. Emekli- Sen zaten var, olması gereken bu zamana kadar sizleri yalan ve iftiralarla oyalayan, ancak şu an gerçek  yüzü sizce de görülen o başınızda ki kişinin telkin ve yarattığı algıdan arınıp, hepinizi var olan bu Sendikamız içerisine dahil olmanızı ve hep birlikte daha güçlü, daha etkili örgütlülüğü birlik ve bütünlük içerisinde katkı ve de destek vermek, geleceğe taşımada sorumluluk almaktır diye düşünüyorum..

Şuan da Tüm Emekliler Sendikası olarak ülke genelinde 53 şube ye ulaştık.

Bölünmeyin, Ayrılmayın, Ayrışmayın, Oyalanmayın.. Davetimiz hiç bir ayrım gözetmeden hepinizedir..