Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz'dan Miting Gibi Başlangıç

CHP’nin Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz, seçim bürosunun açılışını miting gibi bir organizasyonla gerçekleştirdi. Oğuz’un seçim bürosu açılışında partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şehrin altı milletvekili ve ilçenin mevcut Belediye Başkanı Sibel Uyar da destek verdi.


Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz'dan Miting Gibi Başlangıç

Urla Meydanı’nda hazırlanan seçim bürosunun açılışı saat 15.00’de vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan törene CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in yanı sıra İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Ednan Arslan, Bedri Sertel, Murat Bakan, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, İzmir eski milletvekili ve eski belediye başkanlarından Bülent Baratalı da katıldı.

Kısa ama ateşli konuşmalar yapan milletvekillerinin ortak görüşü, Urla ve İzmir’de seçimlerin büyük farkla alınacağı yolundaydı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer sempatik davranışlarıyla, heyecanlı konuşmasıyla vatandaşların beğenisini kazandı. Tunç Soyer, İzmir’in demokrasinin, hoşgörünün,  Atatürkçülüğün kalesi olduğunu dile getirirken,  vatandaşlardan oy patlaması için söz aldı. Soyer konuşmasında demokrasi kavramı üzerinde durdu… “Demokrasi her şeydir.” diyen Soyer, Sibel Uyar’ın da örnek bir sosyal demokrat gibi davrandığını sözlerine ekledi.

CHP Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise, en büyük projesinin “Güler yüzlü, hoşgörülü, doğru ve ilkeli bir belediyecilik anlayışını ortaya koymak olduğunu söyledi. Büyükşehir’in de seçimi büyük farkla alacağına değinen Oğuz, “İşte Tunç Başkanımız da burada. Eminim büyük bir oy farkı ile işbaşına gelecek. Seferihisar’ı bir Avrupa kenti yapan, ilçesini dünyaya tanıtan başkanımızın, tecrübelerinden faydalanmak için şimdiden söz istiyorum” dedi.

Burak Oğuz, Urlalılara 7 gün 24 saat ışıkları yanan, çalışan bir belediye vadederek şunları söyledi:

“Biz belediyenin kapısından içeri giren herkesin ‘işte hizmet böyle yapılır’ demesini istiyoruz. Türkiye’ye örnek olacak sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ortaya koymak istiyoruz. Herkesle dost, herkesle barışık bir belediyecilik anlayışını yerleştirmek istiyoruz. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.  ‘Başka bir şey yapmayacak mısınız’ diye soran olur… Evvelallah, çok şey yapacağız. Bu gün burada konuşuyor olmam, yıllar süren bir çalışmanın ortaya koyduğu yeni bir başlangıçtır.  Urla’nın tüm sorunlarını biliyoruz. Halkımızın ihtiyaçlarını biliyoruz. Urla’yı Tunç Başkanımızdan, milletvekillerimizden ve hepsinden önemlisi halktan aldığımız güç ve destekle Türkiye’nin incisi, bir dünya kenti yapacağız” dedi.

Oğuz, mevcut Başkan Sibel Uyar’a ve eski başkanlara da Urla’ya verdiği hizmetler için çok teşekkür etti.  “Bugün burada ve geçtiğimiz günlerde meydanda seçim startı verdiğimiz gün bizi yalnız bırakmayarak tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranış sergileyen Sibel Uyar Başkanımıza da minnettarız. Herkese Urla’nın demokrasiye ne kadar bağlı, ne kadar olgun olduğunu gösterdi” dedi.

Sahnede şık kıyafetleriyle yerini alan Sibel Uyar ise “Makamların kalıcı olmadığına değinerek, “Biz gerçek CHP’liyiz. Gerçek bir CHP’li gibi davranıyoruz. Cumhuriyeti kuran, Atatürk’ün kurduğu partinin Urla’daki ilk kadın belediye başkanı olmaktan gurur duydum. Bugüne kadar bize destek veren herkese teşekkür ederim. İnşallah hepimizin desteği ile Burak kardeşimiz, rekor oyla seçimi kazanacaktır.” şeklinde konuştu.