Bu Konser Otizmli Çocuklar İçin…

Kordon Rotary Kulübü, Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıylaBatı Anadolu Çimento İlkokulu’nda eğitim gören özel gereksinimli çocuklar içinKarşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde bir konseri düzenledi.


Bu Konser Otizmli Çocuklar İçin…

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı Kordon Rotary Kulübü,Batı Anadolu Çimento İlkokulu’nda eğitim gören özel gereksinimli çocuklar yararına Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Koro’sunun katkılarıyla Türk Sanat Müziği konseri düzenledi. Batı Anadolu Çimento İlkokulu bünyesinde var olan otizm sınıfının yenilenerek tef ve duyu bütünleme sınıfı haline getirilmesi ve aynı zamanda otizmli çocukların ihtiyacı olan terapi bahçesi yapılması amacıyla hayata geçirilen konseri yaklaşık 500 kişi izledi.

Otizmli çocuklara günlük yaşam alışkanlıkları kazandırabilmek amacıyla yine otizmli çocukları olan Ender Feroğlu ve Deniz Atasoy’un katkılarıylaharekete geçen Kordon RotaryKulübü Başkanı AyşimDeryaaşan, “Bu okulda eğitim gören sayıları şu an 8 olan çocukların sayıları sürekli olarak değişim gösteriyor. Aldıkları özel eğitim gereği az sayıda olmaları gerekiyor. Bu sebeple duyu merkezi denilen sınıfların sayılarının artması gerektiğinden yola çıkıldı” dedi.

“Onları Hayata Kazandırmanın Tek Yolu Planlanmış Bir Eğitim”

Nörolojik ve gelişimsel bir bozukluk olan otizmin çağımızın en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıktığını dile getiren Kordon Rotary Kulübü Başkanı, “Türkiye’deki son verilere göre ise her 68 çocuktan biri otizmli ve bu oranın her geçen gün artacağı öngörülüyor. Otizmli bir çocuğu hayata kazandırmak için ise tek yol onlara akademik ve sosyal beceriler kazandırabilecek, bilinçli ve planlanmış bir eğitim. İşte bu sebeple otizmli çocukların da normal gelişimli çocuklar gibi toplumda yer almaları gerektiğine dikkat çekmek amacıyla bu konseri düzenledik” şeklinde konuştu.

Sosyal Medyadan yapılan duyurularla bağışların artması ve Karşıyaka Zübeyde Hanım İlkokulu Öğrencilerinin de projeye destek vererek konser sonunda gerçekleştirdiği dans gösterisi gece sona erdi.