İzmir İçin CHP 'de Hangi Vekilin İsmi Öne Çıktı!

CHP'de merakla beklenen "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı kim olacak?" sorusuna yanıt aranırken Genel Merkez'de hareketli saatler yaşanıyor.


İzmir İçin CHP 'de Hangi Vekilin İsmi Öne Çıktı!

Bugüne kadar 600 civarı belediye başkan adayını belirleyen CHP'de gözler İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayına çevrildi. Bu konuda aylardır İzmir ve Ankara'da hummalı bir çalışma var. Özellikle Genel Merkez'de adeta ekipler savaşı var. Bu süreçte her gün yeni bir adayın adı ortaya atılırken Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un "İzmir adayı önümüzdeki ilk PM'de ele alınacak" söyleminin ardından gözler CHP Genel Merkezi'ne çevrildi.

Resmi olarak 11 ismin başvurduğu ama kulislerde çokça ismin adının geçtiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Genel Merkez kulislerinde ibrenin milletvekillerine döndüğü konuşuluyor. Söz konusu koltuk için özellikle İzmir Milletvekilleri Tuncay Özkan ve Murat Bakan isimlerinin ön plana çıktığı bu konuda son kararın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından verileceği öğrenildi.

İzmir adayı önümüzdeki PM'de açıklanabilir

Kılıçdaroğlu, merakla beklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının ne zaman açıklanacağı sorusuna ise, “Kısa sürede herhalde hallederiz. İzmir ve İstanbul’un ilçeleri gibi yerlerin büyük kısmını ayın ortasında sonlandırırız. Önümüzdeki Parti Meclisi’nde çıkabilir” yanıtı verdi.