Kayıp Profesör Ölü Bulundu

Kolombiya'da kaybolan Prof. Dr. Ramazan Gençay'ın cesedi bulundu. Gelişmeyi Gençay'ın eşi sosyal medya hesabından duyurdu.


Kayıp Profesör Ölü Bulundu

Kolombiya’da kaybolan Prof. Dr. Ramazan Gençay, ölü olarak bulundu. Gençay’ın banka hesaplarındaki parayı almak için skopomalin denilen zehirli madde ile öldürülmüş olabileceğini iddia edildi.

 

Kanada Simon Frazer Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ramazan Gençay, bir konferansa katılmak için Kolombiya’nın Medellin kentine gitmişti. Gençay’dan 6 Aralık’tan beri haber alınamıyordu. Gençay’ın eşi Carole Gençay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada eşinin cesedinin bulunduğunu belirtti.

Kolombiya’da yayın yapan Caracol TV, Ramazan Gençay’ın banka hesaplarındaki parayı ele geçirmek için öldürülmüş olabileceğini yönünde şüpheler olduğunu yazdı. Haberde, polisin Gençay’ın en son göründüğü yerdeki güvenlik kameralarını izlediğini belirterek profesörün, skopomalin denilen zehirli bir madde ile öldürülmüş olabileceğini aktarıldı.

Radyo istasyonu La FM’e konuşan Medellin Emniyet Müdürü Andres Tobon, bir ihbar üzerine Gençay’ın cansız bedenine ulaştıklarını belirtti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Kolombiya polisi, profesörün en son 6 Aralık’ta kentteki bir salsa kulübünün güvenlik kamerasında görüldüğünü tespit etmişti ve birlikte göründüğü bir grup zanlıyı aramayı sürdürüyordu.