Mumcu: Kadınlar var oldukça mücadele var oluyor

5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj gazetemize bir demeç veren Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu demokrasi ve insan hakları mücadelesinin kadın mücadelesinden ayrılamayacağının altını çizdi.


Mumcu: Kadınlar var oldukça mücadele var oluyor

Kadınların siyasette ve toplumsal mücadelenin her alanında ne oranda var olduğunun o ülkenin demokrasi ve özgürlük mücadelesinin gücünü de ortaya koyduğunu vurgulayan Mumcu 5 Aralık' ın tarihsel önemine de dikkat çekti. 

Türkiye'nin Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımış olmasına rağmen demokrasi, özgürlük ve insan hakları alanlarında bu ülkelerin çok gerisinde olduğunu vurgulayan Mumcu "Kadına yönelik şiddet ve negatif ayrımcılığın körüklendiği politikaları demokrasi karşıtı politikalardan ayrı ele alırsak hata ederiz. Kadının ve toplumun ilerlemesi birbirine sıkı sıkıya bağlıdır. Kadın mücadelesinin körelmesi demek toplumsal mücadelenin de körelmesi demektir." dedi.

84 yıl önce Atatürk tarafından yapılan bu devrimin karşı devrimler sürecinde, özellikle de son 15 yılda içinin boşaltılmaya çalışıldığını da söyleyen Hamit Mumcu "Erkek egemen siyasi söylemleri dillendiren kadınların siyaset sahnesinde olmasının hiç bir anlamı yok. Kadın gibi kadınlarla siyasetin ufkunun açılağının bir çok örneği var. Bu örnekler arttıkça ülkemizde ve dünyada verilen demokrasi, insan hakları ve insanca yaşama mücadelesi zafere yaklaşacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.