Avukat Alpaslan Bakırcı “Ön seçim” Dedi

2019 yerel seçimleri için Bornova Belediye meclis üyeliği için CHP’ den aday adaylığı başvurusu ile ilgili Ege Politik’ e açıklamalarda bulunan Avukat Alpaslan Bakırcı “ön seçim” vurgusunda bulundu.


Avukat Alpaslan Bakırcı “Ön seçim” Dedi

Yaklaşık 20 yıldır Bornova’da avukatlık yapan Av.Alpaslan Bakırcı, açıklamasında partisinin Genel Başkan Kılıçdaroğlu önderliğinde verdiği “adalet” mücadelesine mesleki birikimiyle katkı koyabilmek için aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Dedesinin Salihli’de CHP’yi kuran Hamza Bakırcı (Kalaycı Hamza), babasının da yine Salihli CHP’de gençlik kolu başkanlığı da dahil bir çok görevde bulunan Mehmet Bakırcı olduğunu dile getiren Bakırcı, “Parti kültürünü doğduğum günden beri yaşayarak içselleştirdim. Bu yüzden parti dinamiklerinin vereceği kararların akılcılığı konusunda en ufak bir şüphem yok. Sahada olan parti emekçileri kimlerin aldığı görevi layığıyla yapacağını çok net değerlendirir. Bu nedenlerden dolayı gönlüm her zaman ön seçim yapılmasından yana.” dedi.

Eşi Derya (Balkan) Bakırcı’ nın belediyeci olduğunu da söyleyen Av. Alpaslan Bakırcı gerek eşi gerekse sosyal çevresi aracılığıyla belediyelerin işleyiş prensiplerine yabancı olmadığını sözlerine ekledi. Ayrıca eşinin CHP Bornova İlçe Kadın Kolları yöneticisi olduğu süreçte saha çalışmalarını yakından takip ederek destek olma fırsatı bulduğunu da belirten Bakırcı “Eşimin babası ‘İşçi Kemal’ lakabıyla tanınır. Bornova’nın yakın siyasi tarihini kendisinden öğrenme şansım oldu. Her fırsatta da siyasi süreci beraber değerlendiririz. Eşimin saha çalışmalarını takip ederken O’nun anlattığı siyasi mirasın bugüne nasıl yansıdığını da çok iyi gördüm. Eşim de ben de saha tecrübemizi İşçi Kemal’ in deneyimleri ile harmanlayarak kendimizi yetiştirdik. Tarafıma verilecek her görevi en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Uzun yıllar STK’larda eğitim ile ilgili çalışmaların içinde bulunduğunu dile getiren Bakırcı yerel yönetimlerin de eğitimin içinde aktif rol almasını sağlayacak projeleri olduğunu ve bu projelerin Bornova’ya yüksek oranda artı değer katacağını vurguladı.

 

Avukat Alpaslan Bakırcı Kimdir?

Kulalı bir anne ve Salihlili bir babanın çocuğu olarak 1978 yılında dünyaya geldi.

2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakiltesi’nden mezun oldu.

Çamdibi Bonova Altındağ Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde (ÇABA) 2 dönem denetim kurulu başkanlığı, bir dönem de başkan yardımcılığı yaptı. Salihli Eğitim, Kültür, Dayanışma Derneği’nde ve bir çok STK’da çeşitli görevlerde bulundu.

2008 yılında Çamdibi’nin İşçi Kemal Abisi’ nin (Kemal Balkan) kızı Derya Balkan ile evlendi. İş hayatına atıldığı günden bugüne kadar işyeri de evi de Çamdibi’nde olan Av. Alpaslan Bakırcı’ nın Güneş isminde bir de kızı var.