"Tablo Endişe Verici"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Üstesinden gelmemiz gereken ağır sorunlar vardır. Asayiş ve adalette sorunlar birikmiştir, sokaklar huzursuz ve insanımız kaygılıdır. Geleceğimiz belirsizdir. Maalesef her yerde kavga hakimdir. Bu tablo endişe vericidir" dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'te düzenlediği grup toplantısında yaptığı konuşmada şu konulara değindi:

Bahçeli "Üstesinden gelmemiz gereken ağır sorunlar vardır. Asayiş ve adalette sorunlar birikmiştir, sokaklar huzursuz ve insanımız kaygılıdır. Geleceğimiz belirsizdir. Maalesef her yerde kavga hakimdir. Tokalaşmak yerine sıkılı yumruklarla pozisyon alanlar toplumsal barışa kastedenlerdir. Bunlar gittikçe kalabalıklaşmaktadır. Bu tablo endişe vericidir" dedi.

Türkiye'nin toplumsal ve sosyal bunalımın kıyısında olduğunu belirten Bahçeli, "Ekonomik sıkıntılar da tüm insanları tehdit etmektedir. Fabrika yangınları soru işaretleri barındırmaktadır. Bunlar sorgulanmalıdır, niye yanar fabrikalar? Kimse aklımızla alay etmesin. Sosyal ve ekonomik yıkıma hizmet etmektir fabrika yakmak. Kur savaşından ağır hasar aldık ama memleket bizimdir. Ekonomideki derin yaraları iyileştirmek milli bekamızın gereğidir" iadelerini kullandı.

Bahçeli, "Enflasyon sonuçlarını herkes gördü, bu rakam son 15 yılın en yüksek rakamı. Anlaşılan enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10'luk fiyat indirimleri sınırlı olmuştur. Yıl sonuna kadar süreceği söylenen KDV ve ÖTV indirimlerin nasıl bir sonuç alacağını kısa sürece görmemiz mümkündür" dedi. Bahçeli, "Türkiye'yi kurnazca yeni çözüm sürecine çekme arayışı varsa, Türk milleti bu oyuna kesinlikle gelmeyecektir. Türk milleti o öldürücü zehri asla içmeyecektir. Terörle masa kurulmaz" diye konuştu.