Diyet Kafe'de Özel Hizmet

Bornova Belediyesi’nin, Çölyak Hastaları ve PKU’lu (Fenilketonüri) bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için Dramalılar Köşkü’nün bahçesinde hizmete açtığı Diyet Kafe, bu alandaki önemli bir açığı kapatıyor. Çölyak ve fenilketonüri hastalarına özel glutensiz ve düşük proteinli gıdaların sunulduğu Diyet Kafe, haftanın yedi günü 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.


Diyet Kafe'de Özel Hizmet

Bornova Belediyesi’nin sosyal sorumluluk anlayışıyla hizmete açtığı Dramalılar Köşkü’nün bahçesinde hizmete açtığı Diyet Kafe, diyetlerine uygun ürün bulmakta zorlanan çölyaklı ve fenilketonürili (PKU) hastaların hayatını kolaylaştırıyor. Diyet Kafe’de PKU ve Çölyak hastaları için hazır market ürünleri ile birlikte mutfakta özenle hazırlanan hamburger, tost, pizza, pide ve salata ürünlerinin de satışları yapılıyor. Bornovalılar mutfakta hazırlanan bu ürünleri paket olarak da alabiliyor. Ayrıca haftanın iki glutensiz ekmek satışı da yapılıyor. Çölyak ve PKU hastası bireyler yaş günü gibi değişik organizasyonlarını da burada yapıyor.

 Diyet Kafe’de glutensiz ürünlerden un kurabiyesi, peynirli, ıspanaklı, patatesli, kıymalı börek, karışık tuzlu kurabiye, çok amaçlı un karışımı, kakaolu, vanilyalı, muzlu, çilekli puding, tatlı kavala un kurabiyesi, mısır gevreği, pizza, kıymalı pide, hamburger ekmeği, marmelatlı kurabiye, tek kişilik pasta bulunuyor. Düşük proteinli ürünler arasında ise un kurabiyesi, patatesli börek, ıspanaklı börek, pizza gibi ürünler yer alıyor. Diyet Kafe’deki ürünler ambalajlı ve sertifikalı olarak gıda mühendisi denetiminde satılıyor.



 Türkiye’ye örnek olan sosyal projelere imza atan Bornova Belediyesi, dezavantajlı  vatandaşlar için bir çok projeyi hayata geçirdi. Down Senromlu çocukların çalıştığı “+1 Down Kafe”, Engelsiz Yaşam Merkezi içinde bulunan “Engelsiz Kafe” ile yaş almış büyüklerimiz için açılan Çınar Evi de sosyal sorumululuk ilkesiyle açılan kafeteryalar arasında yer aldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova’da temalı kafeteryalarımızla dezavantajlı kesimlere yönelik özel hizmetler veriyoruz. Bu özel kafeteryalarımızdan bir tanesi de Diyet Kafe. PKU ve Çölyak’lı bireyler diyetlerine uygun gıdaları bulmakta güçlük çekilyor. Biz de hayatlarını kolaylaştırmak için sadece onlar için hazırlanan ürünleri Diyet Kafe’de sunuyoruz” dedi.