İsrail milletvekililerinden Ermeni Soykırımı'nı tanıma girişimi

İsrailli milletvekililer, Ermeni Soykırımı’nı tanıma çağrısında bulundu. “Siyonist Birlik” Partisi milletvekili Itzik Shmuly ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun partisi “Likud”dan milletvekili Amir Ohana, İsrail parlamentosunda (Knesset) Ermeni Soykırımı’nı tanıyan yeni yasa tasarısı sunabileceklerini söyledi.


İsrail milletvekililerinden Ermeni Soykırımı'nı tanıma girişimi

İsrail, Ermeni Soykırmı’nı tanırsa,Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere karşı işlenen suçun gerçek adını kullanan ülkelerin listesine girecek.

Ohana, "Adaleti sağlamak için geç değil. Ermenilere yapılan korkunç adaletsizliği resmen tanımanın vakti geldi. Hitler, Wehrmacht yetkililerine Polonya'daki kitlesel yok etme planını sunduğunda, onları dünyanın tepkisi konusunda yatıştırırken 'Bugün kim Ermenilerden bahsediyor ki?' dedi. Sadece bu nedenden bile bu soykırımı resmen çoktan tanımalıydık" ifadelerini kullanıdı.

Hatırlanacağı üzere, “Yeş Atid” partisi lideri Yair Lapid, bu yıl başında Ermeni Soykırımı'nın tanınması için parlamentoya bir tasarı sundu, ancak Şubat’ta yapılan oylamada tasarı onaylanmadı. Bu aynı konuda bir tasarının ağustosa kadar Knesset'e sunulamayacağı anlamına geliyor.