İZİKAD üyeleri Yazar Canan Tan ile buluştu

İzmir İş Kadınları Derneği Swiss Otel Büyük Efes'te İzmirli Yazar Canan Tan ile buluştu. İZİKAD üyelerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda asıl mesleği Eczacı olan Yazar Tan, Aziz Nesin ve Rıfat Ilgaz kitaplarını okuyarak sevdiği edebiyat sayesinde nasıl yazar olduğunu İzmirli iş kadınları ile paylaştı.


İZİKAD üyeleri Yazar Canan Tan ile buluştu

Toplantıda konuşan İzmir İş kadınları Derneği (İZİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İZİKAD olarak kadınların iş hayatında daha fazla yer alması için yaptıkları projeler yanında sanat, kültür ve spor ile de ilgilenmeye çalıştıklarını söyledi. Genç kızların okumasına destek olmak için başlattıkları Gülence projesinin çok başarılı bir şekilde sürdüğüne işaret eden Huriye Serter, "Bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün İzmirli Yazar Canan Tan'ı ağırladık. Başarılı bir kadın yazarımız olan Canan Tan bize çok da kolay olmayan yazarlık öyküsünü anlattı. Kadınlar için hayat her anlamda zorluklarla dolu. Ancak ısrar eden, yılmayan ve kendini yetiştiren kadınlar her zaman başarıya ulaşıyor. Canan Tan kadınlarımız için çok iyi bir rol model" dedi.

“Kadınlar her alanda başarıya ulaşabilirler”

Toplantıda bir sunum yapan Yazar Canan Tan ise edebiyat dünyasının çok zorlu olduğunu ancak ısrarla mücadele ederek bu dünyada var olabildiğini söyledi. Ankaralı olduğunu ve Ankara'da Eczacılık Fakültesi'nde okurken tanıştığı eşi ile henüz 21 yaşında iken evlendiğine işaret eden Tan, "Diyarbakır'a gelin gittim. Çok farklı gelenek ve görenekleri olan Diyarbakır’da 10 yıl yaşadım. Sonrasında eşimle birlikte İzmir'e geldik. Uzun yıllar eczacılık yaptım. Edebiyat dünyasında yer almak için çok mücadele ettim. Sonunda başararak bugün birçok kitabımla bu dünyada yer alıyorum. Kadınlar her alanda başarıya ulaşabilirler, yeter ki zorlukların üstesinden gelme cesaretini ve sabrını gösterebilsinler" diye konuştu.

Kitaplarının öykülerini anlatan, şiirlerini okuyan Tan'a katılımlardan dolayı İZİKAD Başkanı Huriye Serter teşekkür plaketi takdim etti.