Sanatla İyileştiren Doktor İYİ Parti'den Aday

Türkiye'de akademik anlamda ilaçsız tedavi uygulayan ilk ve tek Sanat Doktoru Burcu Bostancıoğlu İYİ Parti'den İzmir milletvekili aday adaylığını İl Başkanlığı binasında duyurdu.


Sanatla İyileştiren Doktor İYİ Parti'den Aday

EGEPOLİTİK Basın açıklamasında, engeli olan bireyleri de unutmayarak işaret dili tercümanıyla konuşmasını sürdüren Bostancıoğlu'na çeşitli STKlardan yoğun destek geldi. Konuşmasına teşekkürle başlayan Bostancıoğlu:  "Vatanperver bir kadın olarak Atatürk ten sonra yürüdüğü yola inandığım tek lider olan Meral Akşener in kurduğu İyi Parti nin bir neferi olmaya karar vererek hep bir adım yakınımda duran siyasete girdim. Gerek akademik gerekse mesleki bilgi ve birikimimi partimizin çatısı altında ülkemin ve milletimin hizmetine sunmaya devam etmek için hiç bir tereddüt yaşamadan bu kapıdan içeri girdim." sözleriyle sürdürdü. 

Yapacak çok işimiz var
Vaadlerini sıralayan Sanat Doktoru: " Ülkemizin kanayan yaralarına hep birlikte merhem olmaya geliyoruz. Yıllardır kendi emeklerimizle imkânsızlıklar içinde dokunmaya çalıştığımız çaresiz hayatlara Cumhurbaşkanımız Meral Akşener in önderliğinde çare olmaya geliyoruz. İyi bir sabaha uyanacağımız 25 Hazirandan sonra karanlığa karşı savaşan iyi yürekli bir ülke olarak bütünleşeceğiz. Partimiz iktidar olduğu günden itibaren Cumhuriyetimizin unutulan değerlerini tekrar layık oldukları en yüksek yerlere koyacağız.  Bu unutulan değerlerden birisi de hiç şüphesiz "Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi " olmasıdır. Onaracağımız devlet anlayışında, yüksek duvarlarla korunan saraylıların değil bütün milletin sesi olan ülkenin evlatlarının geleceği önceliğimiz olacak. Kimse yalnız, kimse aç ve yoksul, kimse kimsesiz kalmayacak. Bizi ayrıştırmaya çalışanlar 24 Haziran seçimlerinde milletimizin duyarlılığı ile inşa ettikleri duvara çarparak durmak zorunda kalacaklar. Yüzyılların kardeşliği el ele vererek güçlü Türkiye nin önündeki bütün engelleri yıkacaktır.

25 Haziran dan itibaren yapacak çok işimiz var. Ülkemizin daha fazla zaman kaybetmeye tahammülü yok. Bu nedenle her birimizin olağanüstü çalışması gereken günlerde ben de kendi uzmanlık alanımda gece gündüz demeden çalışacağım. Partimin hizmetine sunduğum bilgi ve birikimimi ülkemin hizmetine sunmam için verilen her görevi lakıyla yerine getirmeye gayret edeceğim.  Bu çerçevede öncelikle Kimsesiz çocuklarımızı kucaklayacak, sanatı onlar için ulaşılmaz bir alan olmaktan çıkaracak projelerle yola çıkacağız. Devletin bir çocuğuna bile sırtını dönmek gibi bir hakkı olamaz. Şimdiye kadar yaptığım çalışmalar sonucu Sanatla dokunulan hayatların nasıl yeşerdiğini çok iyi biliyorum. Bu bilgi ve birikimimi gerek mecliste gerekse sahalarda İyi parti iktidarında ihtiyacı olan her çocuğa, her kadına,  her yurttaşa ulaştırmak için var gücümle çalışacağım. " diyerek büyük alkış aldı. 

Toplumda engeli olan bireyleri de unutmayarak  "Yaşamda engelleri koyanlar maalesef insanlar. Bunun en büyük sorumlusu da yönetim anlayışıdır. Engel dediğimiz şeye bir insanın farklılığı olarak bakıp yaşamı onların farklılıklarına göre inşa edebildiğimiz ölçüde engelleri de ortadan kaldırmış oluruz. Farklılıklarıyla yaşama tutunmaya çalışan bu yurttaşlarımıza evlerinden çıkmamaya teşvik eden bir yönetim anlayışını kesinlikle kabul etmiyoruz.  İyi insanların iktidarında yaşamı hepimizi farklılıklarıyla güzelleştireceğiz.

"Siyaset kurum itibarını kaybetmiştir"
Ülkemizde siyaset kurumu güvenilirliğini yitirip itibarını kaybetmiştir. Siyasetçisine güvenmeyen bir toplumun ülkesine ve devletine de güvenmesi beklenemez. Bu çürümeye dur demek için öncelikle siyasetin olmazsa olmaz mekanizmalarını tekrar hayata geçireceğiz. Çoğulcu bir anlayışla toplumun her kesimine yönetimde söz hakkı vereceğiz. Birleştirici ve bütünleştirici siyaset dilini hâkim kılacağız. Yönetim anlayışımız halka rağmen değil halk için, halkla birlikte olacak. Eleştiriye açık, hesap verebilir, denetlenebilir bir devlet yapısı oluşturacağız. Ülkemizin ve milletimizin aydınlık geleceğini kurarken kardeşliğimizin gücüyle yürüyeceğiz." şeklinde sözlerine devam etti. 

"Memleketim olan İzmir'in sesi olabilmek için..."
Bostancıoğlu: "İyi Parti bütün dünyanın gözü önünde uğradığı onca haksızlığa ve engellemeye rağmen bir Anadolu kadının azmi ve cesaretiyle kuruldu. Artık dışlanan, ötekileştirilen, yaşamdan koparılmak istenen, görmezden gelinen, açlığa ve sefalete terk edilen milyonların geleceğe dair güçlü bir umudu var. Kendi önüne çıkan engelleri birer birer aşan Genel Başkanımız Meral Akşener aynı kararlılıkla oturacağı Cumhurbaşkanlığı makamında iyilerin Türkiye’sini güçlü adımlarla yarınlara taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son vermeden önce Genel Başkanım Sayın Akşener in bir sözünü sizlere hatırlatmak istiyorum: "Engelleri aşmak insanı sevmekten başlar. " Bizler yaradana ve yaradılana olan sevgimiz için bu zorlu yola hep birlikte çıktık. Asıl yürüyüşümüz ise 25 Haziran da Meral Akşener in Cumhurbaşkanı olduğu bir Türkiye ye uyandığımızda başlayacak.  Bu iyilik yürüyüşünde memleketim İzmir’in sesi olabilmek için İyi Parti İzmir milletvekili Aday adayı olarak yer alıyorum." sözleriyle adaylık açıklamasını bitirdi.

Dr. Burcu Bostancıoğlu kimdir?
Toplantıda gelen Burcu Bostancıoğlu kimdir sorusuna, Sanat Doktoru: "1980 İzmir doğumluyum. Lisans ve Yüksek Lisans eğitimime kadar İzmir de, Doktoramı Yıldız Teknik Üniversitesinde tamamladım. Doktora programına başlamadan önce  ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunlarının başında gelen “Madde Bağımlılığı” sorununu ve “Sanatın iyileştirici Gücü ”nün yankılarını inceledim. Akademik anlamda Türkiye’nin tek Sanat Terapistiyim, Sanat Doktoruyum. Ülkeme bilimsel anlamda alternatif bir tedavi yöntemi olarak kazandırmaya çalıştığım Sanat terapisi yönteminin başarısını ve  sanatın iyileştirici gücünü almış olduğumuz istatistiksel verilerle ortaya koyduk.

Yaşam felsefem olan iyilik, başarı ve umut adına çıktığım bu yolda 2014 yılından bu yana kurucu başkanlığını yürüttüğüm "Bir Hayata Dokun Derneği’nin çatısı altında verdiğimiz gönüllü eğitimlerle onlarca gencin üniversiteli olmasına destek oldum. Gelecek nesillerimizi yetiştiren  'kadınlarımızın' eğitim düzeylerini yükseltebilmek ve ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri adına yüze yakın kadına İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi protokolü kapsamında "Evde Çocuk Bakım Elemanı" sertifikası kazandırılmasına ve birçoğuna iş istihdamı sağlanması için destek oldum.

Sanatın ifade gücünün önemi ile 25 Kasım Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü kapsamında şiddet sebebiyle hayatını yitirmiş 500 kadının acısını temsil edebilmek adına tasarladığım "Kısaltılmış Ömürler" adlı enstalasyon çalışmam Vasıf Çınar Bulvarında İzmir’ ait  eserlerden birisi olarak yerini almıştır.

 İyi Parti İzmir teşkilatının kuruluşundan bu yana içerisinde yer aldığım Konak İlçe Eğitim, Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Başkan yardımcılığı, yönetim kurulu üyeliği ve İzmir İl teşkilatında da Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyon Başkanlığı görevini yürüttüm." diyerek yanıt verdi.