Finaldeyiz

Ülkemizi Avrupa Ligi-3 Kupası'nda temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, eleme maçlarını lider tamamlayarak adını final grubuna yazdırmayı başardı. Yunanistan'ın Selanik kentindeki grup maçlarında "4'te 4 yapan" tamsılcimiz, Nisan ayında İspanya'da yapılacak finallerde mücadele etme hakkı kazandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iki oyuncusu ise grup maçlarının "en iyi beşine" seçilmeyi başardı.


Finaldeyiz

Tekerlekli sandalye basketbolunun ülkemizdeki öncüsü İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir büyük başarıya daha imza attı. Ülkemizi Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa Ligi-3'de temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, B Grubu'nu lider tamamladı ve finallere yükseldi.

 

Eze eze yendik

Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılan grup maçlarında rakiplerine büyük üstünlük sağlayan temsilcimiz, tüm maçlarını farklı kazandı. Yediği 163 sayıya karşılık rakip potalara 323 sayı bırakan İzmir Büyükşehir Belediyesi, neredeyse yediğinin iki katı skor üretmeyi başardı.

Büyükşehir Belediyespor, Yunan temsilcisi Megas Alexandros 94'ü 39-74, Fransa'dan CAPSAAA'yı 78-38, Çekya'dan Studanka Pardubice'yi 95-50 ve Polonya'dan GTM Konstancin'i ise 76-36 yenerek namağlup olarak adını finallere yazdırdı.

İspanya'nın Badajoz kentinde 26-29 Nisan'da oynanacak finallerde mücadele etme hakkı kazanan İzmir ekibi, ev sahibi Mideba Extremadura'nın yanı sıra Bosna Hersek'ten KKI VRBAS Banja Luka ve İtalyan ASD Stefano Sport ile mücadele edecek.

 

En iyi beşte iki İzmirli

Oynadığı dört maçı da kazanan Büyükşehir Belediyespor iki büyük gurur daha yaşadı. Mustafa Şahin ile Ahmet Efetürk grup maçlarının en iyi beşine seçildi.

Avrupa arenasında namağlup finallere kaldıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Erdinç Kılıç, “Bizim hedefimiz Avrupa'da ülkemize kupa kazandırmak. Bunun ilk aşamasını sorunsuz ve güzel bir şekilde geçtik. Şimdi İspanya'da bunu tekrarlayacağız. Final serisindeki şansımızı, rakibimiz kim olursa olsun yüzde 50 görüyorum. Bunun için inanç, zafer ve yürek olmalıdır ve bu bizim ekibimizde fazlasıyla var. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ata'nın evine ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın büyük başarısının ardından sporcular, Kulüp Başkanı Pervin Şenel Genç, Yönetim Kurulu Üyesi Levent İşler ve Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ile birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te bulunan evini ziyaret etti.