Afrin'e ve Kadın Terörüne Ağlattılar

İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu, Kültürpark Gençlik Tiyatrosu’nda iki oyun üst üste gösteri sergileyerek İzmirlilere unutulmaz bir gece yaşattı


Afrin'e ve Kadın Terörüne Ağlattılar

’Esinti’ ve ‘Sultanlıktan Sefalete’ adlı kadına şiddeti ve yaşanılan sorunları ele alan oyunların yazarı ve yönetmeni Şaziment Duran ve oyuncu ekibi izleyicilerden tam not alarak dakikalarca ayakta alkışlandı. Tamamı gönüllülerden oluşan Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu oyuncuları profesyonel sanatçıları aratmayacak performanslarıyla göz doldurdu. 

İzmir Kent Konseyi çatısı altında altı yıldır faaliyet gösteren, başarılarıyla adından söz ettiren ve başkanlığını Tülay Demirören’in yaptığı Farklı Bir Ses Kadın Tiyatrosu, sadece kadınlardan oluşan oyuncu kadrosuyla Türkiye’deki iki kadın tiyatrosundan biri olma özelliği taşıyor.

İzmirliler yoğun yağışa rağmen oyuna büyük ilgi gösterirken gecenin sonunda Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan askerler unutulmayarak anıldı.

'Eşitlik erkekler için de gerekli'
Gösteriye katılanlar arasında İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu ve Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın gece sonunda kısa bir konuşma yaptı. Aydın "Dünyayı kadınlar yönetseydi bu gün yaşanılan sorunların hiçbiri olmazdı. Kadın erkek eşitliğini sadece kadınlar için değil, erkekler için de istiyoruz. Bu eşitlik en çok erkekleri rahat ettirecek, çünkü toplumun onlara yüklediği ağır sorumluluklar altında eziliyorlar. Eşitlik herkese lazım. Adalet herkese gerekli. Sadece 8 Mart’ı anarak değil her gün 24 saat bunun için mücadele etmeliyiz. Her gün 8 Mart, her gün mücadele” diyerek herkesi bu mücadeleye ortak olmaya davet etti. 

'Teröre karşı üretmeye devam etmek zorundayız'
Çok sayıdaki şehit haberinin ardından oyunu iptal etme konusunda kararsız kaldıklarını ifade eden İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu’nun konuşma esnasında oldukça duygulandığı görüldü. Gruşçu “Afrin’de teröre dur demek için mücadele eden askerlerimiz olduğu gibi kadın terörüne de dur dememiz gerekiyor. Biz terörü kime ve hangi bölgede yapılırsa yapılsın durduracaksak, birlikte devam etmek zorundayız. Birlikte oynamak, gülmek, ağlamak, bir arada olmak zorundayız. Başka çaresi yok. Üretmeye devam etmek, hizmet etmek zorundayız. Tiyatro bir başkaldırı, bu başkaldırıyı bugün sahnede ortaya koyan özverili ve emekçi ekibimize çok teşekkür ederim.” diyerek sözlerini sonlandırdı. 

Gecenin sonunda tiyatro ekibine çiçek takdimi yapılarak, hatıra fotoğrafları çektirildi.