Tamamlayıcı ve Geleneksel Tıp nedir?

İzmir Kent Konseyi çalışmalarına son hız devam ediyor. Yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Kadın Meclisi, halk sağlığı üzerinde çalışan Kadın Sağlığı Çalışma Grubu her ay düzenli olarak yaptığı bilgilendirmelerinde bu ayın konusu ‘Tamamlayıcı ve Geleneksel Tıp Nedir?’ oldu.


Tamamlayıcı ve Geleneksel Tıp nedir?

Hacamat, bitkilerle tedavi, hipnoz, sülükle tedavi, Çin Tıbbı gibi geçmişten günümüze popülerliği devam eden tedavilerin Geleneksel Tıp kapsamına girdiği halk tarafından bilinen yöntemler olduğu ancak bu konuyu istismar eden kişilerin varlığı sık sık gündeme geliyor.


Son zamanlarda internette yer alan geleneksel tıp adı altında işin ehli olmayan kişilerin türediği tedavi olarak sunulan yöntemlerin hastaların mağduriyetiyle son bulmasına istinaden üzerine  bu bilgilendirme seminerlere karar verildiğini belirten Kadın Sağlığı Çalışma Moderatörü Op. Dr. Hatice Karahan:  ”İstismara açık bir konu olduğu için halkı bilgilendirmek adına gerekirse mahalle mahalle olarak dolaşıp anlatırım. Sağlık Bakanlığı tamamlayıcı tıp konusunda, doktorlara sertifikalı eğitim veriyor. Tamamlayıcı tıp, modern tıbba karşı ya da alternatif bir yöntem değildir. Tamamlayıcı olarak birlikte tedavilerde kullanılması gerekiyor.” diyerek,  hastaların, gittikleri doktorlarda  bakanlık onaylı sertifikalarının olmasına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.


Bilgilendirme seminerinin 02 Mart Cuma Günü, saat: 13.45’te, İzmir Kent Konseyi Hizmet Bürosu'nda olacağı belirtildi. Etkinlik ücretsiz ve halkın katılımına açık olduğu öğrenildi.