“İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, Genel Başkan Meral Akşener’in hafta sonu gerçekleştireceği İzmir ziyareti öncesi basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan Dervişoğlu, “İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz” dedi.


“İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz”

Gerçek Haberci Gazetesi'nin haberine göre, İYİ Parti İzmir Teşkilatı, hafta sonu Genel Başkanı Meral Akşener’i ağırlayacak. Genel Başkan Meral Akşener’in İzmir ziyareti öncesi İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, basın toplantısı gerçekleştirdiler. Toplantıda konuşan Dervişoğlu, “Kamuoyu araştırmalarından sonra İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Birinci parti olacağız. Cumhurbaşkanı İzmir’de bir anket yaptıktan sonra, bir daha anket yaptırmayacağını söylemiş. Düşünün gerisini…” şeklinde konuştu.


“İYİLER EVİNİ KURDU”
Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, “İyiler evini kurdu ve misafirlerini
ağırlamaya başladı. Şartları yerine getirmek için kongre sürecimizi gerçekleştiriyoruz. 10 Martta İl Kongremiz olacak. Ardından büyük kongre. 17 Şubatta iyilerin açılışı var. Genel Başkanımızın katılımları ile gerçekleşecek” diye konuştu.

“GÜÇLERİ YETİYORSA ENGELLEMEYE ÇALIŞSINLAR”
Ulupınar’ın ardından konuşan Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Teşkilatı kurulduktan sonra ilk kez geldiğini ifade ederek, “Hazırlıkları çok beğendim. Şekil şartların yerine gelmesi için kongrelerimizin tamamlanmasına ihtiyaç vardır. İYİ Parti, şart ne olursa olsun, mahalli veya genel seçimlere girmeye hazırdır. Bunu belirtmek istedim. Çünkü çeşitli söylentiler var. ‘İYİ Parti, seçime giremeyecek’ diye. İYİ Parti seçime girecek. Güçleri yetiyorsa engellemeye çalışsınlar da görelim. Ben denetlemeye gelmedim. Hazırlıkları yerinde göreyim diye geldim. Genel Başkanımızın İzmir’e gelmesinin duyurulmasıyla ilgili hiçbir eksik kalmamış. Her türlü tanıtım yapılmış. Bundan dolayı İzmir teşkilatına teşekkür ediyorum” belirtti.

“İYİ PARTİ, İZMİR’E İYİ GELECEK”
Dervişoğlu, “Ülke zor günlerden geçiyor. Yıllardır kutuplaştırma politikaları yüzünden bir rahatlamaya da ihtiyaç vardır. İYİ Parti bu anlamda iyi gelecek ülkeye. Her yerde İYİ Partiyi anlatmaya devam
edeceğiz. Bu ülke ayrışmaktan yoruldu. İYİ Parti, artık ülkede yerini aldı. İYİ Parti’yi biz kurmadık, millet kurdu. İzmir halkının da İYİ Parti’ye sahip çıkıyor. İzmir’e farklı bir misyon yüklüyoruz. Demokrasinin beşiğidir. Şimdi demokrasinin beşiğinde iyi parti var. İYİ Parti İzmir’e iyi gelecek. Hafta sonu güzel bir açılışımız olacak, genel başkanımızla. Kamuoyu araştırmalarından sonra İzmir’den çok yüksek bir oy bekliyoruz. Birinci parti olacağız. Cumhurbaşkanı İzmir’de bir anket yaptıktan sonra, bir daha anket yaptırmayacağını söylemiş. Düşünün gerisini…

“DOĞRULARI SÖYLEDİK DİYE HIRÇINLAŞIYORLAR”
Gündemle ilgilide konuşan Dervişoğlu, “Erken seçim için, Türkiye’de her şey olabilir. Biz her türlü duruma hazırlıklıyız. İktidar partisi, ne zaman seçim yapmaya karar verirse, biz hazırız. Saray bir koalisyon kurdu. Belki Adalet ve Kalkınma Partisi konuşmuyor ama diğer koalisyon yaptığı parti konuşuyor. Saraydan görünmüyoruz ama şatodan görünüyoruz. Türkiye’de iktidar olmak için, Genel Başkanımız Meral Akşener’i de Cumhurbaşkanı yapmak için kurulmuş bir partiyiz. Bu iktidar, İmralı’ya gidip pazarlık yaptı mı? Yaptı. Oslo’da pazarlık yaptı mı? Yaptı. Bunu kendileri de söyledi. Aldatıldık, kandırıldık demekle olmuyor. Uyarılardan da rahatsız olmayacaksınız. Doğruları söyledik diye
hırçınlaşıyorlar” diye vurguladı.

“BİZ NEREYE GİDERSEK ARDINDAN İKTİDAR YÖNETİCİLERİ ORAYA GİDİYOR”
Son olarak Dervişoğlu, şunları kaydetti: “Biz iktidarı da uyarıyoruz. Gittiğimiz yerlerin sorunlarını da dile getiriyoruz. Biz nereye gidersek ardından iktidar yöneticileri oraya gidiyor. Türkiye’de muhalefetin amacı budur. Ama maalesef Türkiye’de muhalefete muhalefet ediyor. İYİ Parti’de kadın kollarımız yok. Kadınların çok olmasından kaynaklı erkek kolları kurmayı düşünüyoruz”