Ödemiş OSB'de İlk Üretim 2019'da

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk üretim 2019 yılında başlayacak. Altyapı çalışmalarının ardından sanayicilere yer tahsisi yapılma aşamasına gelinen bölgede çalışmalar son hızla devam ediyor.


Ödemiş OSB'de İlk Üretim 2019'da

1994 yılında kurulmasının ardından uzun süre atıl durumda bekleyen ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’ın teşviki ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in öncülüğünde 2014 yılında çalışmaların yeniden başladığı Ödemiş OSB’de mutlu sona yaklaşıldı. OSB’de çalışmaların tamamlanmasına çok az bir süre kala, yatırımcılarla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ödemiş Nikah Sarayı’nda düzenlenen toplantıya Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz,OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, meclis üyeleri ve yatırımcılar katıldı.


Hayaldi gerçek oldu

Toplantıda konuşan Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz,  “Hayal gibi görünen Ödemiş OSB, Belediye Başkanımız Mahmut Badem ve EBSO Başkanı Sayın Ender Yorgancılar ile birlikte 2014 yılında ele alındı ve çalışmalara başlandı. Hepimiz hedefe kitlendik. Beklediğimiz günler geldi. Bölgenin iyi bir şekilde sanayiye adım atmasını temenni ediyoruz” dedi.

Meradan OSB’ye

OSB hakkında sunum eşliğinde genel bilgiler veren Ödemiş Belediye Başkanı ve Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem; “20 yıl boyunca tabela OSB olarak kalan, bu süreçte ineklerin otlatıldığı mera olarak kullanılan bir alandı Ödemiş OSB.  EBSO, İZTO ve müteşebbis heyeti üyelerinin desteği ile bölgede çalışmalar hız kazandı. Ödemiş OSB,  1984 yılında İzmir Atatürk OSB’den sonra bakanlıktan destek alan ikinci OSB’dir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile yol, kanalizasyon, su altyapı çalışmaları yapılırken, İZKA desteği ile elektrik alt yapı işlerinin yapılması sağlandı. Türkiye’de ilk kez bir Organize Sanayi Bölgesi’nde alt yapı çalışmaları bitmeden, saha hazır hale gelmeden, parsellerin tamamı talep gördü” dedi.

Katılımcılar, toplantı sonrası OSB alanında inceleme yaparak, bilgiler aldı.

Ödemiş OSB hakkında

Sanayi parsel alanı 53,3 hektar olan OSB’de ve 45 parsel bulunuyor. OSB’de,  parsel büyüklükleri 5 bin ile 40 bin arasında değişiyor. Gıdadan otomotive, makineden plastik sanayisine ülke ekonomisine can veren birçok sektör şimdiden OSB’de yerini aldı. OSB’de 2019 başında ilk sanayi tesislerinin üretime başlaması bekleniyor.