Kılıçdaroğlu kimleri artık partide istemiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer parti içinde iç çekişmeler oluyorsa iç çekişmelere yol açanların bu partide yeri yok ayrılıp gitsin" dedi.


Kılıçdaroğlu kimleri artık partide istemiyor?

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada parti içinde birlik, beraberlik çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu "Gün ayrışma günü değildir,Gün parti içinde yarışma günü değildir. Gün Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunlarını çözme günüdür. Bireysel çıkarlar ile yola çıkanlar asla bu partiye layık değildir. Biz toplumsal çıkar ile yola çıkanlarız. Demokrasiyi yeniden inşa etmek zorundayız. Aynı ülküde, aynı yolda demokrasi yolunda birlikte mücadele etmek zorundayız. Bu mücadeleyi beraber yaparsak Kuva-yi Milliyecilerin ruhunu yeniden ayağa kaldırmış olacağız" diye konuştu. 

"PARTİ İÇİNDE İÇ ÇEKİŞMELERE YOL AÇANLARIN BU PARTİDE YERİ YOK AYRILIP GİTSİN" 

Parti içinde iç çekişmelerin olmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Eğer parti içinde iç çekişmeler oluyorsa iç çekişmelere yol açanların bu partide yeri yok ayrılıp gitsin. Türkiye'nin sorunlarına kilitleneceğiz. Partinin dedikoduya şuna buna ihtiyacı yok. Bunu yapanların partide yeri yok" dedi. 

"TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEK NAMUSLU SİYASETÇİYE DE İHTİYAÇ VAR" 

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin parası, kaynağı var. Ama Türkiye'yi yönetecek namuslu siyasetçiye de ihtiyaç var. CHP'li olmanın sorumluluğu ağırdır. Diğer partilere benzemeyiz. Kuruluşumuz, avukatların bürolarında gerçekleşmemiştir. Sıradan bir dilekçe ile kurulmamıştır. CHP, savaş meydanlarında kurulan bir parti. Dünyada örneği yoktur. Bizim mücadelemiz sıradan veya bir iktidar mücadelesi değildir. Bizim mücadelemiz bugün geldiğimiz noktada Türkiye mücadelesidir" dedi.